1. Sa tahad head tuju teistega jagada
Sulle ei ole probleemiks teistele komplimente või väikeseid ja juhuslikke heategusid teha (näiteks kolleegile lõunasöögiks pitsat tuua). Kui oled heas tujus, nakatad teisigi oma naeru ja optimismi ja lahkusega.

2. Pisiasjad ei aja sind marru
Jäid hommikul bussist maha? Ajasid endale kohvi sülle? Ikka juhtub, pole hullu! Sa ei lase sellistel asjadel oma päeva rikkuda, unustad need kiiresti ning keskendud õhtul päevale tagasi mõeldes hoopis sellele, et kui sa järgmise bussiga tööle jõudsid, jõudsid kõik vajaliku ära teha ning oled oma päeva saavutuste üle uhke. Uuringud näitavad, et inimesed, kes võtavad vabamalt ning keskenduvad positiivsele, ongi õnnelikumad ja rahulolevamad.

3. Oskad väikestest asjadest rõõmu tunda
Lähed elevile, kui raadiost tuleb su lemmiklaul, õues on ilus ilm või linnud laulavad. Inimesed, kes oskavad selliseid hetki nautida, tunnevad elust suuremat mõnu.

4. Tunned teiste saavutuste üle rõõmu ja uhkust
Õnnelikud inimesed oskavad hinnata ja väärtustada ka teiste saavutusi ning tähistada ja rõõmustada koos nendega.

5. Elad hetkes
Sa naudid just praegust momenti ning võtad sellest viimast. Sa ei nuta taga minevikku ega ela lootuses, et kunagi tulevikus ehk tuleb õnn ka sinu õuele, vaid tead, et oled siin ja praegu ja just nüüd saad oma heaolu ja õnne heaks midagi ära teha.

6. Su suhted on korras
Rahulolevad inimesed teavad, et asjad ei tee õnnelikuks — inimesed teevad. Kui su ümber on häid sõpru, tugev pere ja armastav kaaslane, oled rõõmus ja rahulik ning üleüldiselt õnnelik.

7. Sa oled jõudnud oma eesmärkideni ja sul on veel, mille poole püüelda
Osa su õnnetundest ja rahulolust on tulnud tõenäoliselt sellest, et sa oled saanud, mida oled tahtnud. Tead, et rahulolu on paigalseis ning oled juba seadnud endale uued sihid, mille poole pürgima hakkad. Ning sa ei kavatse peatuda enne, kui oled eesmärgi saavutanud.

8. Tead, et raha pole kõige tähtsam
Raha on küll oluline, kuid mitte kõige olulisem ja selle oled sa endale hästi selgeks teinud. Inimesed, kes keskenduvad ainult raha olemasolule või selle puudumisele, unustavad kõik muu enda ümber ning ei annagi endale võimalust eelmist seitset punkti kogeda ja nautida. Unustades sealjuures, et mitte ükski neist eelnevaist ei nõua suurt rahapatakat!

9. Su klaas on alati pooleldi täis, mitte pooltühi
Sa ei keskendu mitte probleemile, vaid lahendusele. Kui midagi tekitab raskusi, ei jää sa keerulisse olukorda nutma, vaid mõtled kohe, kuidas edasi minna ning mida saaksid teha selleks, et olukorda parandada.