EPL kuulas Jõksi endiste kolleegide hulgas maad ja tuligi välja, et Jõks on oma Onu Heino stiilis huumoriga ammu teada ja tuntud.

Advokaadibüroo Sorainen endistele töötajatele oli vastamine omamoodi katsumus, sest teema tekitas neile piinlikkust. Kuid nad kinnitasid, et Jõksil on n-ö Onu Heino stiil tõesti tavaks.

„See on tema tavapärane sõnavõtt, midagi üllatavat seal kahjuks ei ole,” ütles Soraineni büroo endine töötaja. „Kord kurtis ta selle üle, et naiskolleegid ei ole päriselus nii ilusad kui büroo kodulehe fotodel. Ta tegi kummalisi, halvustavaid ja seksistlikke märkusi naiste kohta — isegi büroo koosolekutel,” tunnistas ta. „Kui naistöötaja tegi büroo koosolekul ettekannet, tabas tema välimust ja riietust ikka Jõksi märkus. Ta võis kellegi riietust teiste juuresolekul kommenteerida, näiteks öelda, et see kott ei sobi selle kleidiga kokku jms,” kirjeldas kolleeg.

Allar Jõks kommenteerib oma endiste töötajate tunnistusi järgnevalt:

„Ma olen kolleegidesse alati lugupidavalt suhtunud,” kommenteeris Allar Jõks. „Töökollektiivides ikka visatakse nalju. Allapoole-vööd-nalju ma ei ole teinud,” kinnitas ta. /…/ „Naljast saab iga inimene erinevalt aru. Ei saa luua ühist standardit, millest kõik ühtemoodi aru saavad,” leidis Jõks.

Mida nüüd kogu sellest loost arvata? Tegelikult meid huvitab kõige rohkem, mida arvab asjast Naisteka lugeja. Mis on see piir, kus heast naljast saab halb (või väga halb) nali?

Loomulikult teame me ka seda, et Jõks ei ole ainuke seksistlik boss siin ilmas. Seepärast palume, et sa kirjutaksid meile oma kogemustest seksistlike ülemuste ja kolleegidega — ja siis vaatame, mida me nendega edasi teeme.