Kolme aasta eest hukkus inglanna Jodie-Leigh Neili sõber väga traagilises õnnetuses. Noorele tüdrukule mõjus see tollal äärmiselt laastavalt: “Uudist kuuldes tuli mulle paanikahoog peale. Ma kaotasin isu ega suutnud enam millelegi keskenduda. Aja möödudes kaotasin sõpradega kontakti ja veetsin suurema osa enda magamistoas.”

Jodiel oli väga madal enesehinnang ja ennast peeglist vaadates mõtles ta vaid üht: ma ei taha enam selline olla. Nõnda hakkas ta iga ampsu kontrollima ja kõige karmimal perioodil hoidis ta endal hinge sees vaid 20 kaloriga päeval. “Mäletan, kuidas mu isa sattus peale sellele, et kaalusin 20grammist banaani. Ta vaatas mind … Ja hakkas nutma.”

Neiu haigus süvenes, abi polnud isegi sellest, et ta vanemad talutasid teda arsti juurde, kes määras talle kindla toitumiskava. Jodie jätkas enda karmi režiimi. Nõnda ärkas ta öösiti, et teha trenni kolm ja pool tundi trenni. Ja nii iga päev.

Pärast seda, kui ta määrati kuueks kuuks haiglaravile, kus Jodiet toideti kanüüli abil, andis arst mõista — kui asi niimoodi jätkub ja tüdruk ei võta end käsile, siis ta sureb.

See mõjus neiule kainestavalt ja ta hakkas tasapisi sööma, seda suuresti enda pere ja sõprade abiga, kes olid talle suureks toeks.

Põhjus, miks Jodie sellest avalikkusele räägib ja endast hirmuäratavaid pilte jagab, on lihtne. Ta loodab, et ehk on see abiks mõnele naisele või neiule, kes kannatab samuti anoreksia all. Jodie tunnistab, et võitlus pole veel läbi ja iga päev on paras katsumus, kuid lohutab, et asi läheb aina paremaks.

Vaata ka videot!

Allikas: Daily Mail