Uus kokasaade "Heimari kokaklubi" alustab böff a la tartare`i ja kitsejuustuvahuga
BÖFF A LA TARTARE
ca 6-le inimesele
600 g veisesisefileed (jahutatud)
Maldon soola
musta terapipart
10 g mugulsibulat
100 g marineeritud kurki
40 g kappareid
vutimune (võib asendada ka kanamuna kollasega)
3-6 viilu röstsaia
Puhasta veise sisefilee kelmest, lõika väiksed kuubikud, maitsesta soola, värskelt jahvatatud musta terapipraga, seejärel lisa väga peeneks hakitud mugulsibul, marineeritud kurk ja kapparid. Vorbi saadud massist pätsikene ja aseta taldrikule, tee näpuga keskele auk, kuhu asetad vutimuna kollased. Serveeri koos ahjus röstitud röstsaiaga
KITSEJUUSTUVAHT, RÖSTITUD PEEDI JA RUKOLA SALATIGA
ca 6-le inimesele
800 g peeti
20 g suhkrut
8 g soola
200 ml balsaamiko veiniäädikat
50 g küüslauku
50 g Oilio oliivõli
200 g Turek Kozi kitsejuustu
100 g TERE 35% vahukoort
4 lehte želatiini
1 tl Himaalaja looduslikku soola
Koori peet ja tükelda kuubikuteks, maitsesta suhkru, soola, balsaamiko veiniäädika, purustatud küüslaugu, oliivõli ja värskelt jahvatatud musta terapipraga, sega kõik komponendid omavahel. Aseta peedid ahjuplaadile ja küpseta 220C ahjus seni, kuni peet on al dente (ca 30-40min).
Aseta potti kitsejuust, piim, koor ja sool, kuumuta 75C-ni ja lisa leotatud želatiinilehed, sega ja vala saadud mass tsifoonpudelisse ja lae 2x8g N20 kapslid (võib panna ka 3x8g). Jahuta pudel jäävees maha ja lase külmas seista ca 1h, seejärel serveeri.
Serveeri röstitud peedid koos bruschetta saiade, rukola salati ja kitsejuustu vahuga.