BÖFF A LA TARTARE

ca 6-le inimesele

600 g veisesisefileed (jahutatud)

Maldon soola

musta terapipart

10 g mugulsibulat

100 g marineeritud kurki

40 g kappareid

vutimune (võib asendada ka kanamuna kollasega)

3-6 viilu röstsaia

Puhasta veise sisefilee kelmest, lõika väiksed kuubikud, maitsesta soola, värskelt jahvatatud musta terapipraga, seejärel lisa väga peeneks hakitud mugulsibul, marineeritud kurk ja kapparid. Vorbi saadud massist pätsikene ja aseta taldrikule, tee näpuga keskele auk, kuhu asetad vutimuna kollased. Serveeri koos ahjus röstitud röstsaiaga

KITSEJUUSTUVAHT, RÖSTITUD PEEDI JA RUKOLA SALATIGA

ca 6-le inimesele

800 g peeti

20 g suhkrut

8 g soola

200 ml balsaamiko veiniäädikat

50 g küüslauku

50 g Oilio oliivõli

200 g Turek Kozi kitsejuustu

100 g TERE 35% vahukoort

4 lehte želatiini

1 tl Himaalaja looduslikku soola

Koori peet ja tükelda kuubikuteks, maitsesta suhkru, soola, balsaamiko veiniäädika, purustatud küüslaugu, oliivõli ja värskelt jahvatatud musta terapipraga, sega kõik komponendid omavahel. Aseta peedid ahjuplaadile ja küpseta 220C ahjus seni, kuni peet on al dente (ca 30-40min).

Aseta potti kitsejuust, piim, koor ja sool, kuumuta 75C-ni ja lisa leotatud želatiinilehed, sega ja vala saadud mass tsifoonpudelisse ja lae 2x8g N20 kapslid (võib panna ka 3x8g). Jahuta pudel jäävees maha ja lase külmas seista ca 1h, seejärel serveeri.

Serveeri röstitud peedid koos bruschetta saiade, rukola salati ja kitsejuustu vahuga.