Lustakat lastekaitsepäeva pidu lubab Lasnamäel asuv Lindakivi kultuurikeskus. Lastekaitsepäeva tähistatakse lõbusa meelelahutusprogrammiga lastele, noortele ja tervele perele kella 15-18 kultuurikeskuse tagusel väljakul (Koorti 24). Kohal on batuut ja poni, saab mängime mängudes osaleda ja käsitöötoas kaasa lüüa, loositakse auhindu, tehakse tasuta näomaalinguid, müüakse karnevalikaupu, suhkruvatti ja maasikaid, esinevad noored hiphopparid, artistid ja DJ-d. Üritus toimub koostöös Tallinna avatud noortekeskuse ja JJ Street tänavatantsukooliga, auhinnad panevad välja Pizzapoisid ja TV3+.

Artise kinos algab kell 18 festivali Koolifilm 2012 auhinnatseremoonia ja võidufilmide avalik linastus. Esitlusele tuleb Eesti koolinoorte filmiloomingu paremik.

Traditsiooniliselt peab koostööpartnerite toel suurejooneliselt lastekaitsepäeva ka Tallinna Loomaaed. Nagu ikka, algab lastekaitsepäeval ka laste loomaaia hooaeg.

Mustamäe Avatud Noortekeskuses tõmmatakse kell 12 pidulikult joon alla Mustamäe koolide 1.–4. klasside õpilaste luulekonkursile, üritusel osaleb linnaosa vanem Helle Kalda. Kell 15.30 algab Tallinna Lehola Lasteaia II laulupidu, peolisi tervitab Mustamäe halduskogu esimees Igor Kravtšenko. Kella 17–21 Toimub Mustamäe Avatud Noortekeskuses välidisko „Lambada ja midagi magusat“ — õuemängud, tantsud, rongkäik; meeles peetakse juunikuu sünnipäevalapsi.

Kell 13 avatakse Järve Keskuses Nõmme lasteaedade kunstinäitus, mille motoks on “Laps loob maailma”. Osaleb 14 Nõmme lasteaeda. Näitus jääb avatuks juunikuu lõpuni. Avamisel esinevad laululapsed eralasteaiast Midrimaailm.

Laupäeval, 2. juunil tantsivad pisipõnnid Viimsi Vabaõhumuuseumis eesti esimesel lastesõimede tantsupeol suve rõõmsaks. Pidu kestab kella 10.30-13. „Pisipõnni tantsupeo“ üldjuhiks on tantsumeister Maido Saar. Rahvuslikud tantsud on loonud ja lastele-vanematele selgeks õpetanud lasteaedade oma liikumisõpetajad.

Maailmapäeva eelnädala „Igal lapsel maailmas on õigus inimväärsele elule“ raames pakutakse Püha Vaimu kiriku ja Kehrwiederi kohviku hoovis maailma avastamise rõõmu nii suurtele kui väikestele.Reede, 1. juuni — lastekaitsepäev — on mängude päev, päevakavas on muusika ja pillide töötuba, mängud, kirikuseiklus Püha Vaimu kirikus. Laupäeval, 2. juunil toimub Vabaduse väljakul Maailmapäev.

Männiku noortekeskuses toimub lastekaitsepäeval hooaja lõpupidu, mängitakse suuri lauamänge, avatakse kunstiklubidest osavõtnute tööde näitus, tehakse näomaalinguid ja õpitakse graafika algtõdesid.

Lastekaitsepäeva tähistab ka tsirkusestuudio Folie — Salme Kultuurikeskuse juures õpetatakse kella 16.30-18 monorattaga sõitma, halva ilma korral toimub üritus kultuurikeskuse võimlas. Lisainfo www.tsirkus.ee/folie

Rotermanni väljakul annavad Lastekaitsepäeva puhul kontserdi Indigolapsed.Lapsed saavad teha megasuuri seebimulle ja harjutada žongleerimist vigurpulkade ja poidega, on võimalik ise vahvleid küpsetada ja vahvlile kamaluga külma jäätist peale susata, mõnusat kuuma chaid või moosiga teed mekkida. Saab ka suurtel batuutidel hüpata ning pedaaliautodega sõita.

Lastekaitsepäeva tähistatakse ka malefestivaliga, turniirid toimuvad 1.-4. juunil, võistlused avatakse 1. juunil kell 12. Paul Kerese nim. Malemajas (Vene 29). Lisainfo: http://www.maleliit.ee/

Pühapäeval, 3. juuni korraldab Eesti Spordiselts Kalev Pirita Spordikeskuses Rahvusvahelisele Lastekaitsepäevale pühendatud Tallinna XIV võimlemispeo.