1. Postitantsija
Tüüpiliselt on tegu vanemate härradega, kellel kaart jakitaskus. Nad seisavad, jalad harkis, validaatori ette ja liigutavad end siis üles-alla. See näeb välja nagu kohatu postitants, mis lõppeb alles siis, kui piiks käib.

2. Käpikupiiksutaja
Üllatavalt paljud kodanikud on ühissõidukikaardi peitnud enda käpiku sisse ja bussi sisenedes teevad nad validaatorile vaid pika pehme pai.

3. Kotiga vehkija
Kellel kaart koti küljetaskus, tõstavad oma pambu validaatori kohale ja hakkavad seda seal ärevalt paremale-vasakule, üles-alla liigutama. Tegu võib olla nii väikese käekoti kui mehemõõtu spordikotiga.

4. Kohmitseja
Ta siseneb ühistransporti, jääb täpselt ukse ees seisma ja hakkab kotist ja taskutest enda kaarti otsima. See, et tema järel veel kaheksa inimest siseneda sooviks, ei puutu temasse.

5. Tõkkepuu
Oled sa kunagi tahtnud bussi siseneda, kuid seisatama pidanud, sest keegi paneb sulle käe sirgelt justkui tõkkepuuna ette, et enda kaardikest validaatori juurde sirutada. Mis tal sellest, et sa bussi tahad tulla, tema peab oma piiksu kätte saama.

6. Hajameelne
Ta siseneb bussi ja läheb rahulikult istuma. Umbes kolme-nelja peatuse pärast lööb tal pirn pea kohal põlema ning ta läheb näitab validaatorile oma kaardikest.

7. Hüppaja

Üldjuhul noormees ja tavaliselt dressipükstes. Roheline kaardike on püksitaskus ja et selle välja võtmine on liiga aeganõudev, hüppab ta validaatori ees, kuni see taskus peituva kaardi ära tunneb.

8. Kohahoidja
Vanem daam siseneb bussi ja paneb ruttu oma pambud toolile, et istekoht garanteeritud oleks. Seejärel alles trügib ta läbi inimeste enda kaardikest läbi lööma.

9. Laiskloom
Ta läheb istub kohale ja avastab alles siis, et kaart jäi läbi piiksutamata. Kartes kohalt püsti tõusta (sest äkki keegi võtab selle ära), saadab ta kaardi teiste inimeste kaudu validaatorini.

10. Pime ja kurt
Ta tõstab kaardi validaatori juurde ning seal süttib punane tuli ja kõlab kume piiks, näitamaks, et sõiduõigus puudub. Sellele vaatamata istub ta külma näoga oma kohale ja vahib aknast välja, nagu aus kodanik.

Kallis lugeja, kes neist oled sina?