Missivabrikusse toodud lapsed on peamiselt pärit väga vaestest piirkondadest, kus missivõistlused on vanemate ainus lootus oma elujärge natukenegi parandada

Iluoperatsioonidega alustatakse seal juba 12aastaselt, kus tüdrukute tagumikke ja ninasid korrigeeritakse emade valvsa pilgu all. 16aastaste tütarlaste soolestikke lühendatakse nii, et toit läbib keha samal kujul kui sinna sisse läks ehk seedimisprotsessi ei toimu ja kehakaalu ka ei lisandu.

Teiste meetoditena on kasutusel näiteks plastikust neetide õmblemine keele külge, et lapsed ei saaks tahket toitu süüa ning jäigast materjalist bandaažide sidumine ümber vöökoha, et piht ikka sale püsiks. 8-9aastastele süstitakse hormoone, et puberteediiga hiljem algaks ning lapsed kiiremini missitööks vajaliku kasvu omandaks.

Need drastilised meetmed vanemaid ja lapsi ei hirmuta — ilu ja raha nimel ollakse kõigeks valmis. Ja nagu ajalugu näitab, on missivabrikud olnud edukad, sest Venetsueelast on sirgunud kuus Miss Maailma, seitse Miss Universumit, kuus Miss Rahvusvahelist ja kaks Miss Maad.

Mujal maailmas ja Eestiski palju kirutud USA laste missivõistlused Toddlers and Tiaras on selle kõrval ju täiesti süütu lapsemäng…