1. Hakka koristama. Vii jalust ära üleliigne kola, tee kelder, kapid ja panipaigad korda, vaata üle oma köögikappide sisu.

2. Planeeri tegevuskava. Kus sinu pere jõulud veedab? Kas olete kodus ja kutsute ise külalised või lähete külla? Kelle juures veedate jõululaupäeva, kus olete jõulupühadel?

3. Anna oma plaanidest teada. Kui tahad külalisi kutsuda, saada neile kutsed juba varakult. Kui lähete ise külla, anna võõrustajatele märku, et plaanite neid külastada. Mida varem need asjad selgeks saavad, seda lihtsam teil kõigil.

4. Valmistu kingiralliks. Kellele ja milliseid kingitusi teha soovid? Kui suure summa kavatsed kinkidele kulutada? Kust oleks kõige mõistlikum neid osta? Tee nimekiri juba praegu valmis.

5. Šoppa. Hoia silma peal kaubanduskettide sooduskampaaniatel ja kliendilehtedel, nii võid mõnedki toiduained, esmatarbekaubad ja isegi kingitused soodsamalt kätte saada kui vahetult enne jõulupühi.

6. Kaunista. Otsi välja jõulukaunistused, mõtle, kuhu ja millised kulinad riputad, tee kuusele ruumi ja paigalda jõulutuled.

7. Planeeri menüüd. Mida, millal ja kui palju võiks süüa? Mida selle jaoks vaja on? Kas mõned asjad saaks juba ette ära osta või valmis küpsetada ja külmutada?

8. Kas päkapikkudel on piisav kommivaru olemas? Kuna esimene advent ehk päkapikuaja algus on juba pühapäeval, tuleks nüüd kindlasti korralik kommivaru kapinurka tekitada, et hommikuti piinlikke momente ei tekiks.

9. Puhka! Jõuluperiood on sel aastal küll pikk, kuid tõenäoliselt ei jää sul kogu siblimise vahel puhkamiseks eriti aega. Puhka siis praegu ette ära ja tee seda nii palju kui võimalik, et 24.detsembri õhtusöögilauas magama ei jääks.

10. Planeeri oma töökorraldus selliselt, et sul oleks tõesti võimalik jõulupühade ajal puhata. Tee praegu vajadusel mõned ületunnid või jäta mõni projekt uude aastasse, et sa ei peaks terve pühadeperioodi aja närviliselt telefoni piiluma või arvutis tabeleid täitma.