1. Pehmenda oma nahka

Antioksüdandid, mis teevad punase veini nii kasulikuks, on täpselt sama kasulikud sinu nahale. Kasuta oma veinijääki näotoonikuna või kalla pudel hoopis vannivette tühjaks ja ligune mõnuga. Purju sa sellest vaevalt jääd, aga saad pehme naha nagu beebil.

2. Pese oma puu- ja aedvilju

Pane vein pihustipudelisse ja puhasta oma puu- ja aedvilju. Alkohol eemaldab mustuse paremini kui vesi. See tapab isegi ohtlikud kolibakterid ja salmonellabakterid. Ja muidugi ei saa mööda vaadata tõsiasjast, et nüüd need viljad ka maitsevad paremini.

3. Kasuta seda koristamisel

Vein on hea desinfektsioonivahend köögis kasutamiseks. Alkoholi ja happe kombinatsioon eemaldab edukalt plekke ja hävitab baktereid - sa ei peagi enam kasutama kemikaale täis puhastusvahendeid. Mõningate materjalidega, näiteks graniidiga, tuleb siiski olla ettevaatlik, sest hape võib söövitada. Valget veini saab lisaks kasutada akende pesemiseks.

4. Eemalda veiniplekke

Kindlasti on sinu elus olnud hetk, kui sa pillad klaasitäie punast veini oma perekonnatuttavate uhiuuele beežile vaibale? Ära muretse, juhtub ka parimatega! Pole probleemi, appi tuleb valge vein. kalla klaasitäis valget veini punase veini plekile ja puhasta puhta rätikuga.

5. Marineeri vähk eemale

Sa võid mõelda, et veinimarinaad nüüd küll mingi uudis pole, võib-olla oled seda isegi teinud. Aga seda sa ilmselt ei teadnud, et kuus tundi veinis marineerinud liha vähendab vähiohtu. Lisaks muudab veinimarinaad su liha mahlasemaks ja annab sellele hea maitse. Veinimaitseline liha, mis pealegi hoiab vähki eemal? Jah, palun.

6. Tee äädikat

Selle asemel, et osta poest järjekordne pudel veiniäädikat, tee see ise valmis. Kui vein hakkab halvaks minema, siis ta ongi juba teel selle poole, et äädikaks saada. Juba valmis äädikale saad alati järjekordseid veinijääke lisada, nii et su veiniäädikas ei saa enam kunagi otsa.

7. Värvi asju

Kui sa oled kunagi oma valgele puusile punast veini ajanud, siis sa ilmselt tead, et seda on sealt pea võimatu välja saada. Selle asemel, et võidelda selle pleki vankumatu elujõuga, pane ta hoopis enda kasuks tööle. Värvi oma särke, kangast, kardinaid või kasvõi pühademune. Paljud riidevärvid on kemikaale täis ja kui sa nendest hoiduda soovid, on veiniga värvimine ideaalne alternatiiv.

8. Saa õliplekkidest lahti

Kui su garaaži põrandal on õliplekid, kalla neile valget veini. Hape aitab plekke eemaldada. Et tulemus oleks veelgi parem, lisa veinile soodat.

9. Külmuta seda

Kalla vein jääkuubikualusele ja külmuta ära. Kui sa vajad veidi veini kasutamiseks kastmes või marinaadis, on sul see alati käepärast. Kui kasutatud vein polnud liiga vana, saab kuubikuid kasutada ka veinikokteilides, näiteks sangrias. Sellised kuubikud hoiavad su kokteili külmana, aga ei lahjenda seda. Hoida oma kokteil külmana kasutades veelgi rohkem alkoholi tundub parim idee üleüldse!

10. Tee tarretist

Veini saab suurepäraselt kasutada tarretise tegemiseks. Lisa ainult vett, želatiini ja puuvilju ja tee valmis. Tarretise tegemiseks on soovitav kasutada siiski vaid paar päeva vana veini, mitte sellist, mis juba päris halvaks läinud. Röstsai cabernet' tarretisega, mmm!

Nende suurepäraste teadmistega, kuidas veinijääke kasutada, ei pea sa enam kunagi end süüdi tundma, et väärtusliku veini niiviisi hooletusse jätsid.