1. Munad

Mune ei tohi säilitada toatemperatuuril, seda enamus siiski teab. Aga levinuim koht munade jaoks on külmikuukse sees, mis on muidugi absoluutselt vale asupaik! Munad on temperatuurikõikumistele väga tundlikud ning külmikuukse pidev sulgemine ja avamine ning sellega kaasnev tihe temperatuurikõikumine võib munad hoopis kiiremini pahaks ajada.

2. Pähklid

Tavaliselt säilitatakse pähkleid köögikapis, aga nende õige koht oleks hoopis külmikus. Külm hoiab pähklite maitset ja niiskustasakaalu paremini ning tulemuseks saad süüa värskema maitse ja välimusega vilju.

3. Parfüüm

Ka parfüümile meeldiks pigem olla külmikus kui öökapil, sest neis sisalduvad õlid võivad sooja temperatuuri tõttu laguneda ja lenduda ning lõhna koostis muutub. Samuti ei kannata kallid parfüümid päikesevalgust. Nii et kui külmikus ruumi napib, siis pane parfüümipudelid vähemalt pimedasse ja jahedasse kapisügavusse.

4. Šampanja

Kui sa ei plaani šampust kohe juua, säilita teda pigem köögikapis kui külmikus, sest külm õhk võib šampanja mullid ära rikkuda. Pane jook külma kõige varem päev enne pudeli avamist.

5. Avokaado

Avokaado külmkappi ei armasta, need viljad tahavad küpseda ja valmida köögikapil. Kui tahad valmis vilja kasutusiga pikendada ja küpsemisprotsessi lõpetada, siis muidugi tõsta see külmikusse.

6. Jumestuskreem

Päikesevalgus ja liigne soojus rikuvad jumestuskreemi kiiresti ära, seega ära seda vannitoas või meigikotis hoiusta. Pime ja jahe ruum või külmkapp on jumestuskreemile parim.

7. Joogamatt

Tõenäoliselt ei ole sa iial mõelnud sellele, et ka seda asja võib valesti hoiustada, kuid nii see on. Joogamatid ei kannata kuumust ja muutuvad palavusega rabedaks, seetõttu ei sobi neid hoida näiteks auto pakiruumis. Ka otsest päikest ta ei talu, seega randa minekuks vali ikka saunalina.

8. Jahu

Jahu peab alati olema õhukindlalt suletud purgis või karbis, mingil juhul ei tohi seda jätta lahtisesse kotti, kust niiskus, ussikesed ja bakterid sisse ronida saavad.

9. Fotod

Fotod ei talu üksteise otsas seismist ja hõõrdumist, seetõttu ei ole karbid ja kastid nende hoiustamiseks mõistlikud. Pane pildid kenasti albumisse, siis on neid lihtsam vaadata ka.

10. Riided

Võta keemilisest puhastusest tulnud rõivad kohe kotist välja ja lase neil hingata, muidu võivad nad hallitama minna.

Allikas: Daily Mail