1. Kõik pinnad on justkui võrgustik

Tanaka ütleb, et kui ta kujutleb pindu ette võrguna, on tal lihtsam koristada: kõik kohad saavad puhtaks ja ta ei raiska aega, et mõelda, kust ta juba pühkinud on ja mis veel tegemata jäi.

2. Korista ülevalt alla

Alusta kõrgematelt riiulitelt ja lagedelt ning liigu ülevalt allapoole, et kogu praht koguneks põrandale ja saad selle viimasena kõik kokku tõmmata. Sel moel ei määri sa värskelt koristatud pindu kohe uuesti ära.

3. Hoia koristusvahendite seas ainult väärt abivahendeid

Tanaka kasutab pestavaid mähkmeid peeglite ja akende pesuks, samuti on tema lemmikuks mikrofiiberlapid ja kaabitsad — ideaalsed nii klaaside pesuks kui puru kokku tõmbamiseks tööpinnalt ja laualt.

4. Elektrijuhtmed korda

Seo elektrijuhtmed korralikult punti, sest need tõmbavad tolmu enda külge ja eraldiseisvatena on neid väga tüütu puhastada.

5. Riputa üles

Inimestel on palju erinevaid organiseerimissüsteeme, kuid neid tihtipeale ei kasutata. Tanaka lemmikuteks on erinevad konksud, mille külge saab põrandalt asjad eest ära tõsta.

6. Vannituba olgu kuiv

Tõmba vannituba pärast iga kasutuskorda kummikaabitsaga kuivaks, et vältida hallitust, seebirante, katlakivi ja halba lõhna.

7. Juukselakk viska minema

Tolmule väga meeldib juukselakk, nii et kui just pead seda kasutama, tee seda õues. Vastasel juhul on su vannituba kleepuv ja tolmune.

8. Ära käi välisjalatsitega toas

Välisjalatsid võta ära kohe ukse juures. Mida kaugemale tuppa nendega marsid, seda rohkem mustust ja prahti tuppa sisse viid.

9. Söögivalmistamise ajal korista köök ära

Ahvatlus on suur jääda imetlema, kuidas pajaroog kaks tundi potis podiseb, kuid selle asemel kasuta aega kasulikult — pühi pinnad puhtaks, pese nõud, pane toiduvalmistamiseks kasutatud asjad ära.

10. Plekid eemalda kohe

mida rohkem plekk kuivab, seda raskem on sellest lahti saada. Maha tilkunud vedelikud korista kohe, kangale tilkunud plekid töötle plekieemaldajaga ja viska masinasse.

11. Väikestest pisiasjadest sõltub palju

Ära alahinda pisimaid töid: korrasta ajakirjahunnik, pane tekk korralikult kokku, tõsta esikus jalanõud rivvi, tõmba vaip sirgu jne. Selliseid väiksed asjad näitavad su kodu puhtamana ja korralikuma ka siis, kui sul pole pikalt aega koristada.

12. Tee iga päev midagi

Kui kulutad iga päev 15 minutit mingi väiksema töö peale, siis suuremaid töid sulle tegelikult nädalalõpuks ei jäägi. Ühel päeval tõmba tolm ära, järgmisel pese voodipesu, kolmandal tõmba põrandad üle, neljandal kasi köök korda… ja ongi elamine kogu aeg puhas.

13. Kuula muusikat või podcasti

Kasuta aega targasti — kuula raadiot või podcasti koristamise ajal või naudi head muusikat, et töö läheks kiiremini.

Allikas: Good Housekeeping