• Hea pudrukartul on selline, mis hästi katki keeb ja on üpris jahune — parimad pudrukartulisordid on “Ando”, “Ants”, “Granola”, “Maret”, “Reet”, “Satina”, “Varajane kollane”.
  • Hea keedukartul on maitseasi: mõni eelistab muredamaid mugulaid, mis keedes katki lähevad (siis sobivad “Birgit” ja “Piret”), teine soovib tugevamaid, paremini koos püsivaid kartuleid (sobivad “Anti”, “Ants”, “Red Lady”, “Romera”, “Secura”) või selliseid, mis ei lagune üldse (sobivad “Campina”, “Flavia”, “Gala”, “Princess”, “Solist”, “Toscana”).
  • Heaks praekartuliks sobivad mugulad, mis küpsetamisel väga ei lagune ja on mõõdukalt jahused — parimad on “Anti”, “Gala”, “Solist”.
  • Hea salatikartul on keetmise järel tihe ja nätske ning ühes tükis — parimad on “Campina” ja “Princess”.
  • Hea ahjukartul pehmeneb hästi, aga laguneb seejuures vähe — head sordid on “Ando”, “Ants”, “Gala”, “Granola”, “Red Lady”, “Romera”, “Satina”, “Secura”.

Refereeritud artikli täisteksti leiad ajakirja Naisteleht+Naised värskest numbrist!