2) Soetage koristustöödeks vajalikud lapid ja puhastusvahendid, et teha töö võimalikult lihtsamaks, ning koristage ükshaaval iga tuba põrandast laeni välja. Alustage piirkondadest, mis häirivad teid kõige rohkem, tavaliselt on need kohad, mida te külaliste eest peidate. Kui te olete sealsest segadusest jagu saanud, on teil motivatsioon korda säilitada ning ka muud ruumid korda saada.

3) Hankige eluruumidesse sobivas toonis kaunistused, et tervitada päikesepaistet. Sellised esemed on näiteks laudlinad, küünlad, lilled, padjad, vaasid, vaibad, kööki võiks soetada ka uued pajalapid. Need ei pea olema kallid esemed, intensiivsed värvid loovad mulje.

4) Kui teil on mitmed kardinad, siis vahetage rasked talvekardinad millegi kergema vastu. Kui teil ei ole vastas teist maja, võiksite kaaluda vuaalkangast, mis kaunistab akent, aga laseb ka valguse läbi. Kaunistage kardinaid, kinnitades nende külge tillukesed siidist roosinupud või eredad siidist gerberad.

5) Polsterdage sahtlid ja kapid ilusa paberiga. Üksik rull kallist tapeeti on ehitustarvete kauplustes tavaliselt kõvasti allahinnatud ning on selleks tööks ideaalne. Alternatiiv on kinkepaber, käsitsi maalitud või kaunistatud paber.

6) Sättige endale aeda mõnus istumiskoht aiatooli ning paari poti võõrasemade või petuuniatega. Lisage neile pott maitsetaimi või lavendlit lõhna jaoks. Kaunistage trepiastmed või majasein priimulatega. Kasutage aias tavaliste savipottide asemel ka munakive, rannakarpe, käbisid, peegleid, plekkämbreid. Kui teil ei ole aeda ega hoovi, siis sättige endale sisse väike istumiskoht avaneva akna juurde. Asetage aknalauale õitsev taim ning ümberringi rohelisi taimi, lõikelilli või siidist lilli. Riputage akna ette tuulekell ja laske tuulel endale muusikat mängida.

7) Värvige igavavõitu paik võikollaseks, et tuua tuppa päikesesära. Samas võib ülekoormatud koha muuta rahulikumaks kahvaturohelisega. Kasutage värvitestreid lambivarjude, pildiraamide, punutud korvide ja lillepottide ühtlustamiseks ja elavdamiseks.

8) Tõstke mööbel ümber. Mõnikord aitab laua akna alla tõstmine, et söögi ajal õues toimuvat nautida, või tugitooli tõstmine kaminale lähemale, et vaikseid õhtud nautida, muuta kogu keskkonda. Riputage seinale peegel, et see peegeldaks valgust ruumi tagasi ning tooks väljast sisse suurepärase vaate.

9) Raamige ära suur plakat, et tuua ruumi veidi kaasaegsust ja stiili. Muuseumid ja kunstigaleriid müüvad kvaliteetseid plakateid mõistliku hinna eest. Vahetage erineval aastaajal plakateid.

10) Valmistage varjamist vajavate esemete katmiseks hingedega ühendatud vineerist sirm, mille te katate riidega. Sirmi võib ka maalida või muidu kaunistada.

11) Valmistage second-hand-kaupluseset ostetud vanadest kokteilikleitidest värvikad lillelised diivanipadjad.

12) Kui teil on kroonlühtri stiilis valgustid, siis võiksite riputada sinna külge kunsti- või antiigikauplustest ostetud klaashelmeid või väikeste tüdrukute kaelakeesid, et need valguse käes sillerdaksid.

13) Tooge väljast sisse sületäite kaupa paju- või forsüütiaoksi ja jälgige, kuidas need end teie toasoojuses lehte ajavad.

14) Kaunistage väikese tüdruku tuba kevadeks vähem kui päevaga, kinnitades voodi kohale lihtsast musliinist baldahhiini, või katke see matkatarvete poest ostetud moskiitovõrguga. Kaunistage baldahhiin roosade või valgete siidilipsude või liblikatega. Kardinate külge võiks kinnitada suuremaid roosast siidist lipse, kapi- ja sahtlinuppude külge võiksid käia väikesemad lipsud. Kinnitage seintele ja akna juurde isekleepuvad mustrid või bordüürid haldjate, baleriinide, nukkudega ning kaunistage mänguasjadekastid ja prügikastid samast materjalist välja lõigatud motiividega. Mässige puuoksa ümber jõulutuled ning kinnitage see seinale, et anda valgust ja kasutada juuksevõrude, käevõrude ja paelte riputamiseks.

15) Väikese poisi toas võiks voodi kohale püstitada telgi. Viige sisetelki taskulamp, raadio ja koomiksid. Poisi toa seintele võiks kleepida tähti ja planeete ning kinnitada varva, mille otsa riputada nokatsite kollektsioon, milleta ükski trendikas noor tänapäeval läbi ei saa.