Kogu idee sai tegelikult alguse Piret Bergmanni maalist, millelt laenati kõigepealt motiiv kapiuksele ja nõudele. Esiletükkiv motiiv omakorda dikteeris kogu korteri värvilahenduse. Siinkohal võiks mainida, et ühtse sisustusterviku loomisel on peamine, et muster või toonigamma läbiks mingil määral kogu korterit. Läbivat motiivi võiks kasutada veel valgustitel, diivanikangastel, piltidel või ükskõik kus, fantaasial ei ole piire...

Korteris on avatud köök, mis on väikese pinna puhul ehk kõige õigem lahendus. Esmapilgul jääb mulje, justkui oleks pooled vajalikest panipaikadest puudu. Tegelikult on sisearhitekt maast-laeni kapid lihtsalt ära peitnud ehk seinaga ühte sulatanud. Köök on täpselt nii mahukas, kui antud ruutmeetrid üldse lubavad, kuid kapid on märkamatult valged, et tähelepanu kapiuksel asuvalt põhimotiivilt mitte ära tõmmata. Kuna köök läheb sujuvalt üle elutoaks, siis selged piirid kahe ruumi eristamiseks puuduvad ja kokku tuleb üks lahe elurõõmus tervik, kus kokku on miksitud nii erinevaid ajastuid kui detaile. Kõige paremini iseloomustab stiilide segamist klassikaline laerosett elutoa laes ja pilkupüüdev punane lühter selle taustal. Miksimine on tänapäeval moes, julgemad saavutavad säravama tulemuse. Piret Bergmanni väikesed natuke korrapäratud maalid lisavad diivanitagusele seinale lahedat kiiksu. Kogu korteri pisemadki detailid on hoolikalt läbi mõeldud. Võtame kasvõi pistikud ja lülitid, ka nende õige valik annab stiilipunkte ainult juurde.

Nutika planeerimise võtmesõna on maksimaalne ruumide ärakasutamine. Hea näide on siinkohal esik, kus kitsasse kapinissi on paigutatud värvikas mööbel koos erinevate sahtlite, riiulite ja riputuskohtadega. Suur peegel on paigutatud hoopis toa poole, mis valgel taustal mõjub omaette sisustuselemendina, peegeldades värvikaid detaile vastasseinas.

Vannitoas kohtame juba tuttavat heleda ja punase kombinatsiooni ning lillemotiivi seinaplaatidel. Vastupidavast materjalist pestav Pagunette dušikardin lisab ruumile luksuslikkust.

Magamistoast leiame järgmise kavaluse: tuba on nagu kaks ühes, nii puhkekoht kui töönurk. Koheselt hakkab silma suur ja mahukas riidekapp, mille ühte poolt saab osavalt kasutada kodukontorina. Tagaseinaks on kriiditahvel märkmetele ja riiuli küljes LED valgusriba töökoha valgustamiseks. Samas, kui tööd ei tee, tõmbad kapiukse kinni ja ongi jälle tavaline puhketuba. Magamistoa valgusti ei pea olema ruumi keskel, võibolla on just öökapi kohal selle õige koht, et mõnusat lugemisvalgust saada. Kardinad on eriti andekad, avada saab neid nii ülevalt kui alt. Ülevalt poolt kardina avamise võimalus lahendab nii toa valgustamise kui riiete vahetamise probleemi üheaegselt.

Vaatamata üsna tavalisele planeeringule näeb väike korter peale oskuslikku kujundamist avar ja atraktiivne välja. Puhtal heledal pinnal kerkivad põnevad mustrid ja omapärased detailid hästi esile. Kodu on heaks teejuhiks, kuidas muuta lihtsa ja stereotüüpse planeeringuga korter kirevaks ning nooruslikult vallatuks pesaks.

Vaata rohkem pilte INKodu galeriist!

Aprilli lõpus sai sisustusmessil Interjöör 2012 näha mitmeid sisearhitekt Aet Piel’i käe all sisustatud näidiskortereid, millest kõnealune on YIT Ehitusele kuuluv Mäepealse elurajoonis paiknev korter (korteriprojekti teostus Aet Piel Disain, koduportaal INkodu.ee ja Eesti näitused).