Teaduse ja looduse sulandumine toob esile progressiivseid lahendusi jätkusuutlikus tulevikus. Disainerid kopeerivad üha enam looduse enda protsesse ja loovad uusi materjale bioloogilisi tehnoloogiaid kasutades. Metsik, jämedakoeline loodus oma rikkumata värvide, tekstuuride ja vormidega avaldub kui ideede generaator. Digitehnoloogiad võimaldavad masstootmise asendada järjest enam individuaalsemaga. Digiprindis tekstiil- ja tapeedipaneelid, mis jäljendavad algupäraseid materjale näivad prinditud kujul totaalselt ehedatena. Disainerid keskenduvad ürgse, algse, mittetöödeldud materjalile kirjutab Tapeedistuudio Koduportaali INkodu.ee.

Vaadatakse tagasi ja õpitakse minevikust. Au sees on traditsioonide väärtustamine, taasavastamine ja -elustamine, algupärased materjalid ja käsitöö, maalähedus, ehedus, rahvuslikkus, juured, traditsioonid ja esiisade vaim. Jäljendatakse vanu mustreid ja tehnikaid — kangad on tikandite ja tepingutega, kudumite ja punutistena; tapeedid on mineraalsete savikrohvilaadsete pindadega, millelt peegelduvad tagasi kergelt kumavad traditsioonilised ornamendid, lihtsad triibud, vanutatud ja kotiriidemuster. Kanga- ja tapeedimustritel avalduvad kalligraafia, käsitsi kirjutatud tekstimustrid, kollaažid reisimuljetest ja minevikumälestustest, lihtne ruut on koos õrna lillornamendiga. Endiselt on motiivides ja detailides aktuaalsed linnud ja liblikad, vintage ja lapitehnika ning 50-ndate retrohõng. Materjalide eelistatuimaks koostiseks on ikka naturaalne — puuvill ja lina kangail, non-woven ja paber tapeetidel.

Värvikooslustest on koha võitnud sinised ja rohelised toonid
kõikvõimalikes sinkjashallidest ja lavendelikest lillakatest varjunditest smaragd- ja mündiroheliseni, neile annavad aktsendi koobalt ja matt kuld. Endiselt on omal kohal looduslikud puidu-, kivi-, nahatoonid, naturaalse valge varjundid ja kollane.

Kõige trendikam on juhinduda isiklikest eelistustest, julgeda olla isikupärane ja erinev ning suures progressituhinas mitte unustada tagasi vaadata!