2013/2014 uusi moesuundi disainimaailmas tutvustatakse justkui läbi nelja erineva isiksuse koos oma lootuste, soovide, unistuste ja vaadetega.

The historian ehk ajaloolane:

Ajaloolane väärtustab minevikku, ajatut ilu ning otsib võimalusi sobitada ajalugu tänapäeva tehnikaajastuga. 16. ja 17. sajandi Lääne tsivilisatsiooni saladustelaegas on päevavalgele kistud, nii kaugele minevikku pole ammu keegi julgenud minna. Ajaloolast ümbritseb tõeliselt aristokraatlik ja luksusest tulvil peen interjöör, milles keskset rolli mängib kvaliteet. Kangad on uhked, bordeeritud, pitside-satside ja tuttidega kaunistatud — tõelisele kuningannale kohased. Peamiselt iseloomustavad stiili detailid, kaunistused, nikerdused, siidised ja läikivad peenelt töödeldud materjalid, mis ilmselgelt eristuvad oma kõrge hinna poolest. Kirevaid kontraste ei armastata, pigem on kõik toon-toonis ja väljapeetud. Ilu püütakse edasi anda väljendusrikaste ornamentide ja kõnekate detailide kaudu. Ajaloolane elab põhimõtte järgi: Kui tahad mõista tänast, pead mõistma möödunut!

Värvidepaletti iseloomustab nn ereda päevavalguse puudumine, valgus nagu paistaks kuskilt mõistatuslike tumedate varjude keskelt, paljastades pärljad, küünlavalguse õrnad laigud. Domineerivad tumedad ja pastelsed toonid: peaaegu must, pruunikad, hallikad, lillakad toonid, mille vahele pakutakse õrnu kreemikaid, kuldseid, valkjaid, õrnrohelisi, liivakarva varjundeid.

The eccentric ehk boheemlane
Boheemlane otsib korraga nii eksklusiivsust kui kordumatust, väärtustab ja miksib omavahel ootamatuid kooslusi. Koos ajatu kvaliteediga eksponeeritakse ultramoodsaid dekoratiivelemente. Boheemlast tõmbab kunsti ja käsitöö poole, samuti huvitab teda toodete tegelik päritolu koos oma folkloorist ja hõimutraditsioonidest saadud mõjutustega.

Palju kohtab rahvuslikke mustreid, kus tihtipeale on koos nii eksootiliste rahvuste kui Ladina-Ameerika temaatika. Hinnatakse punutisi. Kindlasti on boheemlase kodus hispaania stiilis valgustid. Õigemini võib tema kodu võrrelda ühe korraliku elulooraamatuga, sest oma avatud olekuga soovib ta kindlasti eksponeerida seal nii sentimentaalse väärtusega mälestusesemeid kui kõiki reisidelt kaasa toodud meeneid. Kirglikku ja originaalsust armastavat boheemlast iseloomustab muretu ja homoorikas maailmapilt, täis lilli, sitsi-pitsi ja mustreid. Boheemlane elab kirjus ja sügavamõttelises maailmas, milles domineerivad tugevad erksad värvid. Toretsevas värvipaletis kohtame eelkõige ekstravagantsust, mis on miksitud elegantsi ja eksootikaga. Ümbritsevale maailmale annavad värvi kärtspunane, lõheroosa, kuldkollane ja kaktuseroheline, millele kontrastiks tume indigosinine, ploomililla ja tumehall.

The inventor ehk leiutaja

Leiutaja on kaasaegne vabamõtleja, kes otsib ja katsetab uusi asju, et muuta elu huvitavamaks. Tema peamine soov on, et funktsionaalsuses peab peituma ka meelelahutus. Peaasi, et oleks põnev. Leiutaja on nutikas, lõbujanune ja interaktiivne, samas ka mugavust hindav. Tema ümbrus on pehme, vahuline, vildine, õhuline. Leiutaja elab kummalises tehismaailmas, kus on omavahel kokku sobitatud meie jaoks üsnagi ajuvabad asjad. Kangad on augulised, ribilised, muhulised, kiletatud — võimalikult tehis. Värvidepalett on justkui võimumäng, kus omavahel võistlevad tehis ja looduslik, külm ja soe, funktsionaalne ja lihtsalt fun. Kohtame tooreid erksaid toone nagu spinatiroheline, bambusekollane, punane apelsin, hele puit, kastanpruun ja puhas valge.

The geologist ehk geoloog

Geoloog on loodusearmastaja, kes uurib, puurib ja loodab avastada emakese maa sügavamaid saladusi. Ta väärtustab loodust kõigi selle vormide ja mõõdetamatu kvaliteediga. Geoloog jumaldab looduse jõudu, mis on ühelt poolt nii kaunis, teisalt hävitav oma lõppematu arengu, muutuste ja enesehävituslike omadustega. Looduslikele tagasihoidlikele vormidele puhub elu sisse reljeefne lõppviimistlus. Geoloogi ümbritsevad helkivad pinnad, nahast, paberist ja kasvõi puukoorest valminud tooted, peamine on maalähedus. Materjalid oleks justkui graanulitest kokku pandud, ka kortsus pinnad on moes.

Geoloog naudib head elu ja teab, mis on kvaliteet. Samuti teab ta, et inimene, linn ja majandus on meie tänapäev. Elame lihtsalt looduse uuel ajastul, milles üsna suurt rolli mängib looduse tumedam pool. Tumedamat poolt kohtame ka üldises värvipaletis, kus intensiivsed loodustoonid on vürtsitatud mürgise kirkuse ja metalse säraga, et valgustada meie nn linnakoopaid. Geoloogile on omased täiesti uudsed, roostesed, mullased, samblased, korallilised ja teised metallisulami toonid koos lillakate, mereroheliste ja kärtssiniste varjunditega.