Kallid lugejad, te olete tõelised rohenäpud! Me saime nii palju ilusaid pilte teie kasvatatud lilledest ja imetlemist tõesti jätkus. Vaata kõiki pilte SIIN!

Võitjaks aga osutus Katrin, kelle töö leiad artikli päisest. Palju õnne, võtame sinuga peagi ühendust!

Loe ka lähemalt homse teemapäeva kohta:

Õitsvad tulbid, nartsissid ja disainilaat botaanikaaias

13. mail toimub Tallinna botaanikaaias tulpidele ja nartsissidele pühendatud teemapäev “Kevad aias. Nartsissist tulbini”, kus lisaks lilleilu nautimisele saab disainilaadalt osta Eesti disainerite loodusest ja taimedest inspireeritud tooteid.

Teemapäeva ühe kuraatori Tiia Jaanuse sõnul on botaanikaaias varased tulbid ja nartsissid heitliku kevadilma kiuste oma õied avanud. “Nädal tagasi, kui lumi ühtäkki maha sadas, olime veidi ärevil, kas tulbid, nartsissid ja hüatsindid jõuavad oma õied 13. maiks avada. Varasematest õitsejatest lillemeri on väga kaunis,” selgitas kuraator.

Teemapäeva ekskursioonidel botaanikaaias tutvustatakse erinevaid sibullilli. Tulpide ja nartsisside kõrval saab kindlasti näha ka teisi sibullilli, nagu näiteks püvililled ja kobarhüatsindid. “Lapsed on aga oodatud töötuppa, kus meisterdatakse kevadisi kimbukesi emadepäevaks,” lisas Tiia Jaanus.

Aiandusfirma „Võluaed“ müüb teemapäeval botaanikaaias kevadisi lilleseadeid õueterrassile ja erinevaid taimi ning aiakaupu.

Teemapäeva disainilaadal müüvad Eesti disainerid loodusest ja taimedest inspireeritud tooteid. Disainilaadal on esindatud „Labora“ (seemnepaberist kaardid), Sigrid Kuusk (kuusevõrsetest inspireeritud ehted), Karmen Saat (keraamika), „Lorestamp“ (kummist käsitöötemplid), „Vaikelud“ (ehted vaiku valatud Eesti kuivatatud taimedest), „Magic Design“ (puitehted), „Seco“ (ehted), „Signe Seebid“ (kosmeetika), „Lumi“ (kosmeetika), „Ehted ja Vaalad“ (ehted), „Suvalgus“ (taimevalgustid), „Arkiplant“ (õhutaimed) „MiuRiO Decor “ (deokoratiivpadjad, siidsallid), Anneli Akinde (siidsallid), „Sulgkaal“ (kotid), Marit Kasemets (käsitööalbumid, šokolaadi kinkeümbrised), Mari Seger (ehted), Jõeniidu OÜ (lasteriided), Jana Talu (ehted).

Programm
11.00 – 16.00 disainilaat*
12.00 – ekskursioon sibullillede ekspositsioonis** (eesti ja vene keeles)
13.00 – töötuba lastele: valmistame kevadise lillekimbu emale***
14.00 – ekskursioon sibullillede ekspositsioonis** (eesti keeles)

* Disainilaadal toimub arveldamine sularahas.
* * Ekskursioonid algavad palmimaja juurest.
*** Laste töötuba toimub palmimaja õppeklassis.