Kuuse ehtimine, jõulutulede üles riputamine ja piparkookide kaunistamine meenutab meile lapsepõlve ja viivad meid tagasi ilusatesse mälestustesse, tagasi aega, kui täiskasvanukohustused veel ei kimbutanud ning oli võimalik jõuluaega täiel rinnal nautida. “Inimesed tahavad häid emotsioone ja meeleolukaid mälestusi ning piparkoogilõhnas ja vilkuvates jõulutuledes on see maagiline komponent, mis aitab lapsepõlvemälestusi tagasi tuua ja head meeleolu tekitada. Samuti tuleb südamesse mõnus särin ja ootuse põnevus, mis lapsena jõuludest just selle kõige maagilisema aja tegi,” kinnitab uuringu läbiviija, psühhoanalüütik Steve McKeown.

Põhjuseid kulla ja karraga juba täna mässama hakata on veelgi: uurijate sõnul toovad kaunistatud kuusepuud meile meelde inimesed, kes on juba meie seast lahkunud ja meenutavad neid vahvaid hetki, mis sai koos veedetud. Kaunistuste üles riputamine toovad lahkunud meile justkui lähemale.

Kodu kaunistamine aitab ka naabritega paremaid suhteid luua. Uuringud on näidanud, et inimesed, kelle koduõu on korras ja kaunistatud, paistavab naabritele sõbralikumad ja usaldusväärsemad.

Nii et ära põe — jõululaulud mängima, kuusk tuppa, piparkoogid ahju ja jõulud las alata!

Allikas: Independent