Vähi tähtkujus sündinud inimesed tunnevad ennast oivaliselt peaaegu kõikide mahlakate lehtede ja vartega õis-dekoratiivsete taimede seltskonnas, kes vajavad pisut rohkemat hoolt, eriti kastmist. Hästi mõjuvad vähkidele ka tubased põõsastaimed. Vähi üldist füsioloogilist seisundit aitavad peale fuksia tugevdada ja tasakaalus hoida veel ampelopsis e. tubane viinamari, palmid, viigipuu, krinum, kliivia ja sidrun. Vähkide tervisele mõjub kosutavalt tegelemine bonsaiga.

1. NÄDAL

1.07, neljapäev, esimene täiskuu päev kuni kl. 22.02 amburis, edasi kaljukitsesTäna õnnestuvad igasugused eksperimendid, sest taimed on asukohamuutuse ja lühiajalise veepuuduse suhtes vastupidavad. Hästi õnnestub kahjuritõrje. Tulemuslik on seemnete kogumine, multšimine ja maa kobestamine. Ebasoodne aeg taimede lõikamiseks. Kuni kella 2200 on pehmete vartega toataimi parem mitte puudutada. Hilisõhtul võiks teha ümberistutustöid — taimed kohanevad kiiresti uue kasvunõuga.
2.07, reede, kl. 15.10 täiskuu kaljukitsesEttevaatust pikaajaliste tööde alustamisega, nad võivad venima jääda. Taimed taluvad hästi lühiajalist veepuudust. Hea aeg seemnete kogumiseks, külviks ja ümberistutamisteks. Kui on saabunud aeg väetamiseks, siis tehke seda, kuid kobestage vahetult peale töö lõppu pinnas taimede ümber. Kuid ettevaatust — maa-alused osad on vigastuste suhtes tundlikud. Kahjuritõrje on efektiivne, samuti võib nüüdsest alustada kujundava- ja sanitaarsete lõikustega.
3.07, laupäev, viimane täiskuu päev kl. 21.23 kaljukitses, edasi veevalajasHea aeg kahjuritõrjeks. Taimed on tänulikud kui kobestate tema ümber pinnast, sest juurestik vajab tavalisest rohkem õhku, kuid ettevaatust — maa-alused osad on vigastuste suhtes jätkuvalt tundlikud. Kuni kl. 2030 soodustab tähtede seis seemnete kogumist ja väetamist. Päevasel ajal taluvad taimed hästi veepuudust ja kõrgemaid temperatuure. Pärast kl. 2200 ei tohiks, eeskätt tubaseid puitunud vartega taimi, vegetatiivselt paljundada.
4.07, pühapäev, vana kuu veevalajasParim aeg puhata ja mediteerida toataimede seltskonnas. Soodustatud on kõik tööd sibultaimede-ja liblikõielistega: lillhernes, lilluba, mimoos jt. Endiselt on aeg soodne külviks, seemnete kogumiseks ja kahjuritõrjeks. Taimed vajavad lisatoitaineid, kuid pärast väetamist kobestage kindlasti mullapind. Taimi võib vajaduse korral küll lõigata, kuid vältima peaks vegetatiivset paljundamist, eriti puitunud vartega toataimede puhul.

2. NÄDAL

5.07, esmaspäev, vana kuu kuni kl. 22.27 veevalajas, edasi kaladesSoodne aeg kõikideks töödeks sibultaimede-ja liblikõielistega. Kahjuritõrje on endiselt edukas. Taimi võib vajaduse korral lõigata, nad taluvad seda väheste kergesti. Väetamisel ettevaatust: väiksemgi üledoos võib taimed hukutada. Hoiduge täna istutamisega seotud töödest. Kuni kl. 2200 on toataimed tuuletõmbuse vastu ülitundlikud. Pärast kl. 2300 paluks mitte puudutada taimede maa-aluseid osi. On saabunud aeg lõpetada tööd sibultaimede-ja liblikõielistega.
6.07, teisipäev, vana kuu kaladesTäna jätke sibul-ja liblikõieliste taimed rahule. Äärmiselt ettevaatlikult käige ümber maa-aluste taimeosadega. Aedviljad ja marjataimed taluvad hästi igasuguseid muutusi. Täna on igati soodne kahjurite tõrjeks, aga samuti kastmiseks.
7.07, kolmapäev, vana kuu kaladesTäna olge väetamisel ettevaatlikud: väiksemgi üledoos võib taimed hukutada ja jätke sibul-ja liblikõieliste taimed rahule. See-eest kõik ülejäänud rohttaimed taluvad suurepäraselt ümberistutamist, sest kohanevad kiiresti. Ka täna tuleks äärmiselt ettevaatlikult ümber käia maa-aluste taimeosadega. Aedviljad ja marjataimed taluvad jätkuvalt muutusi, kui nende tegemisel järgida rangelt kõiki ettevaatusabinõusid.
8.07, neljapäev, vana kuu kuni kl. 03.03 kalades, edasi jäärasTäna hoiatavad tähed teid ilma erilise vajaduseta taimede sisemaailma sekkumise eest. Ettevaatust väetamise ja paljundamisega, jätke need tööd parem edaspidiseks. Eelpoolöeldu ei puuduta siiski sibultaimi ja liblikõielisi. Nemad taluvad suhteliselt hästi igasuguseid ettevõtmisi. Päev soosib kahjuritõrjet. Kuni kl. 0200 on hea tegelda üheaastaste taimedega. Pärast kl. 0400 on aeg soodne külvideks ja võib alustada kobestustöödega.
9.07, reede, vana kuu jäärasSibultaimed ja liblikõielised taluvad hästi igasuguseid töid. Hädavajaduse korral võib hävitada kahjureid. Väetamine õnnestub vaid eelnevalt kastetud substraatide puhul. Õrna välimusega taimed vajavad täna eriti ettevaatlikku kohtlemist, eriti lõikamiste puhul. Eiti hästi õnnestuvad täna kiirelt idanevate taimede külvid, kuid teisi oleks parem üldse mitte külvata. Vegetatiivne paljunemine täna ei õnnestu.
10.07, laupäev, vana kuu kuni kl. 11.52 jääras, edasi sõnnisTäna taluvad taimed kergesti kuiva ja kuuma ilma. Samuti püsivad täna lõigatud lilled kaua vaasis. Hea aeg tegelemiseks sibultaimede- ja liblikõielistega. Hästi õnnestub kahjuritõrje. Väetamine õnnestub vaid juhul kui olla doseerimisel ettevaatlik ja järgida juhiseid. Kuni kl. 1100 olge endiselt õrna välimusega taimedega ettevaatlikud. Hommikupoolikul võiks külvata kiirelt idanevaid taimi. Pärast kl. 1230 soodustavad tähed tubaste vilju kandvate taimedega tegemisi. Hästi õnnestuvad lõikamisega seotud tööd.
11.07, pühapäev, vana kuu sõnnisKa täna taluvad taimed kergesti kuiva ja kuuma ilma ning jätkuvalt püsivad lõikelilled kaua värskeina. Hea aeg tegelemiseks sibultaimede- ja liblikõielistega, aga ka tubaste vilju kandvate taimedega. Võib alustada vääntaimede kujundamisega. Igati soodsalt mõjuvad hooldustööd kitsaleheliste puitunud vartega dekoratiivtaimede juures.

3. NÄDAL

12.07, esmapäev, vana kuu kuni kl. 23.46 sõnnis, edasi kaksikutesHalb aeg igasugusteks istutustöödeks ja vegetatiivseks paljundamiseks, v.a. sibultaimede- ja liblikõieliste puhul. Ettevaatust väetiste doseerimisel! Taimed vajavad täna pisut enam niiskust, kastke neid. Kahjuritõrje on efektiivne. Puitunud vartega toataimed taluvad hästi krooni kujundavat lõikust. Vääntaimedele mõjub hästi kui nende kinnitusi tugede küljes kohendada. Kuni kl. 2300 on soodustatud hooldustööd kitsaleheliste puitunud vartega dekoratiivtaimede juures. Lõikelilled püsivad jätkuvalt kaua värskeina.
13.07, teisipäev, vana kuu kaksikutesTaimed on täna eriti tundlikud mehaaniliste vigastuste suhtes — olge nendega ümber käies ettevaatlikud. Ettevaatust ka väetiste doseerimisega. Täna soovitatakse täielikult loobuda igasugustest töödest kitsaleheliste puitunud vartega dekoratiivtaimede juures. Ei soovitata külvata, ümber istutada, vegetatiivselt paljundada, v.a. sibultaimede- ja liblikõieliste puhul. Õnnestuda võivad ettevõtmised pehmevarreliste toataimedega ning kahjuritõrje.
14.07, kolmapäev, vana kuu kaksikutesHea aeg tegelemiseks õrnavarreliste-, liblikõieliste- ja sibultaimedega, see-eest kõik ülejäänud võiks parem rahule jätta, eriti puudutab see kitsalehelisi puitunud vartega dekoratiivtaimi. Olge ettevaatlikud väetamisega — väiksemgi üledoos võib lõppeda taimede surmaga. Võimalusel loobuge ka lõikamist vajavatest töödest.
15.07, neljapäev, vana kuu kuni kl. 12.41 kaksikutes, edasi vähisHalb päev istutamist vajavateks töödeks ja vegetatiivseks paljundamiseks, v.a. sibultaimed ja liblikõielised. Endiselt on vaja olla ettevaatlik väetamisel. Putukatõrje on efektiivne ja alustada võiks ka kujundavate lõikustega. Kuni kl. 1200 võiks rahule jätta kitsalehelised puitunud vartega dekoratiivtaimed. Soositud on tööd liaanidega. Pärast 1300 tuleb kastmisel olla mõõduks, seda eriti vastu õhtut, sest taimed võivad tunduda janustena. Loobuge tegemistest viljapuudega, eriti käib see tsitruseliste kohta. Halb aeg seemnete kogumiseks. Seevastu soodustavad tähed üheaastaste taimede eest hoolitsemist: eriti hästi mõjuvad nende immuunsüsteemi tugevdavad ettevõtmised.
16.07, reede, kuu loomise esimene päev vähisTäna värskelt serveerimiseks korjatud tsitruseliste viljad on eriliselt maitsvad. Tähtede seis soodustab seemnete kogumist, sest hetkel sisaldavad nad optimaalse koguse kasvuks vajalikku energiat. Hea aeg tegelemiseks madalakasvuliste taimedega ja kahjurite tõrjega. Ettevaatust juurekava puudutavate tööde juures! Kastmisel olge mõõdukad, eriti õhtusel ajal. Istutamistest oleks täna parem hoiduda, eriti kui tegemist tuleb teha liblikõieliste- ja/või sibultaimedega. Hoiduda võiks samuti kõrgekasvulistesse taimedesse puutuvatest töödest.
17.07, laupäev, kuu loomine vähis kl. 15.25Täna värskelt serveerimiseks korjatud tsitruseliste viljad on eriliselt maitsvad. Tähtede seis soodustab endiselt seemnete kogumist ja samuti igasuguseid töid madalakasvuliste taimedega. Hea aeg putukatõrjeks, aga ka muudeks sanitaarseteks töödeks alates pesemisest ja lõpetades lõikamistega. Kuid juurestikku paluks mitte puutuda ja olla ettevaatlik ka kastmisega. Maa-alused osad on taimedel täna väga tundlikud, seda eriti päeva teisel poolel. Parem oleks loobuda viljapuid ja teisi kõrgekasvulisi taimi puudutavatest töödest.
18.07, pühapäev, kuu loomise viimane päev kuni kl. 00.57 vähis, edasi lõvisTäna lõigatud lilled püsivad kaua vaasis. Tähtede seis soodustab igasuguseid töid madalakasvuliste taimedega. Hea aeg putukatõrjeks, aga ka muudeks sanitaarseteks töödeks alates pesemisest ja lõpetades lõikamistega. Taimede juurestikku paluks mitte puudutada. Pärast kl. 0200 on taimed eriti tundlikud istutustöödest põhjustatud vigastuste suhtes, s.t. hoiduge neist nagu ka vegetatiivsest paljundamisest. Taimed ei talu hästi lõikamist. Mõnevõrra taluvamad on selles suhtes liblikõielised dekoratiivtaimed.

4. NÄDAL

19.07 esmapäev, noor kuu lõvisKui te täna nopite puuvilju oma lauale, siis on nad eriliselt mahlased ja maitsvad. Täna lõigatud lilled püsivad kaua vaasis. Taimede veevajadus on täna tavapärasest kõrgem, vajadusel lisage toitaineid. Tähtede seis soosib vegetatiivset paljundamist, kuid jälgige kõikide tööde juures ettevaatusabinõusid: eriti tundlikud on mehaaniliste vigastuste suhtes sibultaimed. Eriti ettevaatlikud olge lõikamiste juures.
20.07 teisipäev, noor kuu kuni kl. 11.45 lõvis, edasi neitsisTäna tulevad kasuks igasugused sanitaarsed tööd, kuid ettevaatust lõikeriistade kasutamisel. Hea aeg mullakobestustöödeks, sest juurestik vajab pisut enam õhku. Täna on olulisel kohal kastmine, kuna taimed ei talu veepuudust. Tähtede seis soosib jätkuvalt dekoratiivlehiste taimede ja õitsevate taimede vegetatiivset paljundamist, v.a. sibultaimed. Kahjuritõrje on ebaefektiivne. Kuni kl. 11 on hea aeg midagi liblikõieliste kultuuridega ette võtta. Pärast kl. 12.30 vajavad lõhnatute õitega üheaastased taimed teie abistavat kätt. Pärast kl. 13 ootavad teid roosid ning kasulikum oleks loobuda töödest viljapuude- ja marjapõõsastega.
21-07 kolmapäev, noor kuu neitsisTänane päev sobib hästi oma koduses aias puhkamiseks ja meditatsiooniks. Täna on vahetult söömiseks korjatud viljad eriti maitsvad. Tähtede seis soosib töid dekoratiivlehiste taimede ja -õistaimedega taimedega, eriti roosidega. Endiselt on olulisel kohal kastmine ja vegetatiivne paljundamine õnnestub samuti kui järgida kõiki ettevaatus- ja sanitaarnõudeid. Aeg on soodne kahjuritõrjeks. Liblikõielised ning sibultaimed oleks mõistlikum täna rahule jätta.
22.07 neljapäev, noor kuu kuni kl. 20.40 neitsis, edasi kaaludesVahetult söömiseks korjatud viljad on täna eriti maitsvad. Soositud on igasugused ettevõtmised rohtsete taimedega, k.a. vegetatiivne paljundamine. Liblikõielised ning sibultaimed oleks ka täna mõistlikum täna rahule jätta. Kahjuritõrje täna ei õnnestu. Endiselt on olulisel kohal kastmine koos väetamisega. Pärast neid protseduure on vajalik kobestada mulda. Ettevaatust lõikeriistade kasutamisel. Kuni 20 õnnestuvad kõik tööd lõhnatute taimede-, rooside- ja üheaastaste rõdutaimedega. Pärast 21.30 algab hea aeg istutamiseks, sest taimed toibuvad kiiresti. See käib eelkõige tsitruseliste-, aga ka kõigi teiste viljapuude kohta. Võib alustada seemnete kogumisega. Soositud on kõik, mida võtte ette aroomtaimede juures.
23.07 reede, noor kuu kaaludesTaimed suhtuvad täna asukohamuutustesse väga rahulikult, seega võib neid ilma kaotuse kartuseta ümber istutada ja — paigutada. Taimede veevajadus on täna pisut suurem, seega on oluline kastmine. Täna vajavad teie erilist hoolt tsitruselised ning aroomtaimed. On õige aeg seemnete kogumiseks, sest neis sisaldub optimaalses koguses energiat. Vahetult söömiseks korjatud viljad on täna eriti maitsvad. Ettevaatust lõikamist vajavate töödega ja parem oleks sibultaimed rahule jätta. Täna kahjurite hävitamine ei õnnestu.
24.07 laupäev, noor kuu kaaludesVahetult söömiseks korjatud viljad on täna eriti maitsvad. Taimede veevajadus on endiselt suur, seega on oluline kastmine ja vajaduse korral võib ka väetada. Taimed suhtuvad asukohamuutustesse rahulikult, seega on õige aeg neid ümber istutada. Täna pühendage end rõdu- ja toataimede korrastamisele. Eriti hästi mõjuvad igasugused sanitaarsed tööd aroom- ja sibultaimedele. Hea aeg seemnete kogumiseks. Ettevaatlik tasub olla lõikamistega. Täna ei tasuks kahjureid hävitada, sest tulemus võib olla soovitule vastupidine.
25.07 pühapäev, noor kuu kuni kl. 3.09 kaaludes, edasi skorpionisTänase päeva moto: kõike mõõdukalt. Täna tuleks taimedega eriti ettevaatlikult ümber käia, eriti lõikamiste juures. Lõikeriistad on täna ohtlikud nii neile kui teile. Loobuge täna töötamast sibultaimedega ja putukatõrjest. Taimed vajavad veel ka täna pisut tugevamat kastmist. Hästi õnnestuvad juurestikku tugevdavad tööd ja vajaduse korral mõõdukas väetamine.

5.NÄDAL

26.07 esmaspäev, noor kuu skorpionisVahetult söömiseks korjatud viljad on täna eriti maitsvad. Hästi õnnestuvad juurestikku tugevdavad tööd ja vajaduse korral mõõdukas väetamine. Taimed vajavad täna pisut enam vett. Ettevaatlik tasub olla lõikamistega. Võimaluse korral loobuge täna töötamast sibultaimedega. Aeg soosib kujundavat lõikust ja kahjurite tõrjet. Tähtede seis ei soovita täna tegelda vegetatiivse paljundamisega, ka lõikelilli ei tasuks täna korjata, sest nad närbuvad väga ruttu.
27.07 teisipäev, noor kuu kuni 06.49 skorpionis, edasi amburisHoiduge täna töödest õrnade kasvudega toataimedega. Tegelda võiks vegetatiivse paljundamisega kuid jätke sibultaimed rahule. Vahetult söömiseks korjatud viljad on täna eriti maitsvad. Taimed vajavad täna pisut enam vett. Ettevaatlik tasub olla lõikamistega. Kahjurite hävitamine täna ei õnnestu.
28.07 kolmapäev, noor kuu amburisTänase päeva soovitus: viige lõpule kõik alustatud tööd ja olge eriliselt ettevaatlikud lõikeriistadega töötamisel. Ka taimed vajavad õrna kohtlemist, seda eriti lõikamiste juures. Õrnade kasvudega ja sibultaimedega oleks parem mitte tegelda. Kahjuritõrje ebaõnnestub. Kasta tuleks tavalisest pisut rohkem, pärast mida on kobestamine hädavajalik — juured vajavad täna oluliselt enam õhku. Vahetult söömiseks korjatud viljad on täna eriti maitsvad.
29.07 neljapäev, noor kuu kuni kl. 07.59 amburis, edasi kaljukitsesTäna koheseks söömiseks korjatud viljad on eriti mahlased ja maitsvad. Kahjurite hävitamine lükake teisele päevale. Taimed on veepuuduse suhtes ülitundlikud, aga kastke mõõdukalt. Õrnade kasvudega ja sibultaimedega oleks parem mitte tegelda. Hommikupoole on parem mitte tülitada õrnade kasvudega ja sibultaimi. Pärast kl. 08 on soodus koguda seemneid ja hoolitseda maitsetaimede eest. Igati õnnestub lõikamisega seotu, kuid olge ettevaatlik terariistadega.
30.07 reede, kl. 22.06 täiskuu kaljukitsesHea päev eksperimenteerimiseks. Taimed taluvad hästi lühiajalist veepuudust ja kõrgemaid temperatuure. Lõikekohad paranevad kiiresti. Maitsetaimed, ka pottides kasvatatavad taluvad hästi asukoha muutusi ning neid võib julgelt ümber istutada ja/või vegetatiivselt paljundada. On õige aeg väetamiseks. Täna on õige aeg hävitada kahjureid.
31.07 laupäev, täiskuu kuni kl. 07.55 kaljukitses, edasi veevalajasEnne kui alustate täna pikemaajaliste töödega tehke endale selgeks, kas jõudu nende lõpule viimiseks ikka jätkub. Tööd võivad venima jääda. Käige täna taimedega ettevaatlikult ümber, seda eriti lõikamiste puhul. Hea aeg kahjuritõrjeks. Kuni kl. 07 kannatavad taimed, eriti maitsetaimed, hästi veepuudust. Pärast 09 tähtede seis istutustöid ja vegetatiivset paljundamist ei soosi, eriti puittaimede puhul.