Juustulõhnade edetabel
Vieux Boulogne — lehmapiimast, Boulogne sur Mer, Pas de Calais, vanus 7-9 nädalat, pestud õlles
Pont l’Evźque AOC — lehmapiimast, Normandiast, vanust 6 nädalat, pestud soolvees
Camembert de Normandie AOC — lehmapiimast, Normandiast, minimaalne vanus 21 päeva
Munster — lehmapiimast, Alsace Lorraine, vanust 3 nädalat, pestud soolvees
Brie de Meaux AOC — lehmapiimast, Ile de France, Pariisi lähistelt, vanust 4-8 nädalat
Roquefort AOC — lambapiimajuust Toulouse lähistelt, vanust 3 kuud
Reblochon AOC — lehmapiimajuust Savoie piirkonnast Prant-susmaal, vanust 3-4 nädalat
Livarot AOC — lehmapiimajuust Normandiast, vanust 90 päeva, pestud soolvees
Banon AOC — kitsepiimajuust Provence’ist, vanust 1-2 nädalat ja pakitud pähklipuu lehtedesse
Epoisses de Bourgogne AOC — lehmapiimajuust Burgundiast, vanust 4-6 nädalat, pestud Marc de Bourgogne brändiga
Parmesan — lehmapiimajuust Itaaliast, vanust kaks aastat
Raclette — lehmapiimajuust Prantsuse Alpidest, vanust 2 kuud
Ossau Iraty AOC — lambapiimajuust Basque regioonist Lõuna-Prantsusmaalt, vanust 3 kuud
Cheddar — lehmapiimajuust Suurbritanniast, vanust 6-24 kuud
Kõige vähem lõhnas aga Crottin de Chavignol AOC — kitsepiimajuust Chavignolist, Prantsusmaalt.
La Fromagerie juustukaupluste omanik Londonis Patricia Michelson ütles: “Pestud Põhja-Prantsusmaa juustud on tugeva lõhnaga — see on piimaensüümist, mis reageerib tootmise käigus juustumassile vala-tavale alkoholilahusele. Vieux Boulogne on noor, kaasaegne üllatavalt maheda maitsega juust, mida ser-veeritakse krõbeleiva või õllega. Tasub mekkida, kuna tal pole talule ja maaelule omaseid lõhnu, mida mõ-ned liiga võimsaks peavad.”
Mõned mainitud juustusordid (või sarnased) on saadaval Selveris ja Prismas, suurem on valik Citymarketis ja Stockmannis.