On olemas terve rida ohtlikke taimi, mis tekitavad nahapõletikke, allergilist löövet ja isegi tõsiseid mürgistusi, mis võivad lõppeda surmaga, seda muidugi juhul, kui nende mahl satub organismi. Meie teadmised maailma taimeriigist ei ole absoluutsed. On olemas väga palju taimi, millest me praktiliselt midagi ei tea. Samuti on meie teadmised puudulikud taimede allergeense toime kohta, seda enam et igal inimesel on oma individuaalne tundlikkuse lävi, mis erineb väga suuresti.

Kõige tuntumad allergilist reaktsiooni põhjustavad taimed on kuhikpriimula (lehekarvades leiduv primiin), krüsanteemid (õietolm), luuderohi, asalea ja mürt. Paljud inimesed on tundlikud oleandri, vahalille ja liilia tugeva lõhna suhtes. Tugevaid mürgistusi kutsuvad esile havisaba, piimalilled, kliivia, monstera, ratsurtäht, koralltomat jt. Tapvalt mürgised on väga populaarsed jõulutäht, diifenbahhia ja oleander.

Siinkohal on hea meelde tuletada, et kõike pole kasulik suuga järele proovida. Hea oleks aga nendest eelteadmisest lähtuvalt korraldada tubast aeda, kui kodus on väikesed lapsed. Mis puutub laialt levivatesse juttudesse, et teatavate taimedega ühes ruumis koos viibimine (eriti magamine) viib lastetuseni, impotentsusele, nägemishäireni jm., siis julgen selles kahelda. Enamus taimedega tegelenud inimestest on just paremas psüühilises vormis ja pikaealisemad. Vaadake aednikke!