Taimed tuleks sügise saabudes paigutada kohta, kus oleks igale liigile sobiv valgus ja temperatuur. Jahedamat kohta vajavad näiteks sukulendid, kaktused, fuksiad, subtroopilist päritolu palmid, kummi-viigipuu, asalea, loorberipuu, roos-hibisk, pelargoon. Rohkelt näpunäiteid võid leida ka Bakkeri kodulehelt www.bakker.ee. Juhul kui jahedalembesed taimed on sügisel liiga soojas (üle +20 kraadi) võivad nad uuesti kasvama hakata. See mõjub neile enne puhkeperioodi nõrgestavalt ja muudab nad haigustele ja kahjuritele vastuvõtlikumaks.

Kastmisega tuleb olla ettevaatlik. Arvestada tuleb toatemperatuuri muutuseid või kütteperioodi alguse saabumist. Soojema õhutemperatuuri puhul on ka mulla kuivamine kiirem, eriti tuleks seda silmas pidada turbamullas kasvavate sügislemmikute kanarbike ja eerikate puhul, mis lisaks terrassidele ja ukseesistele sügiseti ka siseruume ilmestavad.

Valguslembesed taimed võiks paigutada võimaluse korral lõunapoolsetele aknalaudadele või vajadusel mõelda ka lisavalgustuse paigaldamisele. Seda eriti talvekuudel õitsevate taimede puhul, sest see soodustab uute pungade moodustumist ja erksamat õievärvi.