Miks koristame? Mis meid motiveerib koristama ja mis asi üldse on koristamine?

Need tunduvad lihtsad küsimused ja me mõtleme pealiskaudselt, et vastus on lihtne — me ju endastmõistetavalt koristame et meie ümbrus oleks puhas, hügieeniline, ilus ja meil oleks hea olla. Aga kas on ka teisi põhjusi? Äkki teeme seda ise enda või kellegi teise jaoks? Võib-olla koristame armastusest või sellepärast, et me hoolime või tahame näidata, et hoolime. Ehk hoopis sellepärast, et tunneme, et see on meie kohustus. Kas vahel koristame hoopis süütundest või lepituseks või selleks, et midagi vältida? Kas koristamine ajab vihale? Kas on võimalik liiga palju koristada?

…ja muidugi meil on alati valik mitte koristada, uks enda järel sulgeda ja lihtsalt kodust ära minna.

Need on küsimused ja mõtted millest Ulvi Haagensen räägib 18. oktoobril Hopneri Majas, kui toimub loengusari “Ainult naistele” teine loeng “Miks me koristame ja mis meid motiveerib koristama?”.

Ulvi Haagensen on Eesti Kunstiakadeemia doktorant, kes oma loomepõhises uurimistöös keskendub koristamisele ja analüüsib selle tegevuse kokkupuuteid ning kattuvust kunsti ja kunsti loomisega.

Kord kuus kolmapäeviti toimub Hopneri Majas loengusari „Ainult naistele!“ mille idee ja vajadus on välja kasvanud erinevatest vestlustest naiskolleegide, treeningukaaslaste ja sõbrannade vahel. Naiste igapäevaelu on tihedalt täidetud väga erinevate ülesannetega. Selle kõige kõrvalt jääda elurõõmsaks ja hoolitseda nii kodu, pere kui ka iseenda eest vajab vahel päris suurt pingutust. Algavate loengute teemavalik püüabki oma heade lektorite abil anda teadmisi ja oskusi end kiires igapäevaelus hästi tunda.