VISKA MINEMA:

Topelt asjad

Piisab ÜHEST (komplektist), ükskõik, mis see ka poleks. Kui katki läheb, osta uus, aga ära hoia tervet sahtlitäit varukahvleid, kolme purgiavajat või viit supipotti kapinurgas. Need võtavad ainult ruumi.

Asjad, mille koht ei ole köögis

Raamatud, paberid, tööriistad, laste kunstitarbed… köök olgu söögi valmistamiseks ja söömiseks. Sinna ei tohiks lasta koguneda asjadel, mida ei viitsita oma õigesse kohta ära panna.

Uhked köögividinad

Sul ei ole vaja avokaadolõikurit, maasikasüdamete eemaldajat ega fondüüpotti. Tegelikult piisab mõistlikule pereemale ühest koorimisnoast ja kõigeks sobivast kokanoast ning korralikust lõikelauast, kõik muu on liigne sodi.

Katkised taldrikud või kriibitud pannid

Kõik vananemismärkidega või purunenud esemed kadugu su köögist. Nõud, millel on praod sees või killud väljas viska kohe minema või kui üldse ei raatsi loobuda, istuta nende sisse lilled. Kindlasti on prügikastimaterjal kriibitud põhjade ja kahjustatud pindadega pannid ja potid, sest need on juba su tervisele ohtlikud.

Asjad, mida sa kunagi ei kasuta

See kole vaas, mille keegi sulle sünnipäevaks tõi, toiduaurutaja, mida sa pole karbistki välja võtnud või kolmas karp supilusikaid on sinu jaoks mõttetu ja ebavajalik, aga kui viid nad näiteks uuskasutuskeskusesse, muutuvad nad kellegi teise jaoks väga väärtuslikeks.

Kasutusjuhendid

Eriti need, millega kaasas olnud masinaidki sul enam pole. Enamike kodumasinate kasutusjuhendid on internetistki hõlpsasti leitavad. Samuti viska ära garantiidokumendid või ostutšekid, mis aegusid mitu aastat tagasi.

Hunnik karpe

Jäta alles ainult need karbid, millel on kaaned alles ja mida saad mugavalt üksteise sees hoida. Jälgi, kui palju need tühjad karbid su kappides ruumi võtavad ja mõtle, kas sa ikka tõesti kasutad neid nii palju, et ruumiraiskamine on seda väärt.

Sodisahtel

Kui su sodisahtel on korralikult organiseeritud, ei ole selles midagi halba. Aga sahtel, kuhu lendavad kõik asjad, millele kasutust ei leia ja mida “igaks juhuks” alles hoiad, on tegelikult mõttetu. Sa ei leia sealt midagi üles ja sahtlisse muudkui koguneb ja koguneb prahti juurde…

Ajakirjad, millest tahad alles hoida ainult üht retsepti

Milleks säilitada tervet suurt ajakirja, kui tegelikult huvitab sind ainult üks lehekülg. Rebi või lõika see välja ja pane retseptikausta!

Allikas: Good Housekeeping