Puudulik kastmine

Vähene vesi kimbutab nii vastistutatud taimi kui ka ampli- ja potitaimi. Sügisel on tihti kuivi sooja ilmaga perioode, mille tulemusena võivad taimed piisava kastmiseta lihtsalt närbuda.

Karda külma

Sageli juhtub ka seda, et kevadel õhinaga soetatud veidi eksootilisemad või külmaõrnemad taimed unustatakse sügise saabudes talveks korralikult kinni katta.

Ennekõike tuleks külmade ilmade lähenedes tähelepanu pöörata roosidele. Lisaks kardavad külma ja vajavad talvekatet suureõielised elulõngad, viinapuud, õues pottides ja rõdukastides talvituvad taimed, lavendlid, budleiad, levinumatest maitsetaimedest ka salvei ja rosmariin.

Liigne päikesevalgus

Kindlasti tuleks juba sügisel mõelda kevadise päikese suhtes tundlike taimede peale. Juba praegu võiks varjutuskangaste jaoks toed valmis panna, siis on hiljem jaanuaris ja veebruaris hea ja mugav varjutuskangad maapinnas kindlalt kinnituvatele tugedele asetada. Kadri Kulbas toob välja, et päikese suhtes on õrnad kanada kuuse sordid, kalifornia ja tömbiokkaline ebaküpress, igihaljad rododendronid, nooremad/õrnemad jugapuud, mitmed kadakaliigid. Lisaks tuleks otsese päikese eest katta igihaljad põõsad, nagu pukspuud ja iileksid. Ka elupuude puhul tuleks esimestel kasvuaastatel silmas pidada, et kevadine päike noorele taimele liiga ei teeks. Rohkelt näpunäiteid varjutamise kohta võid leida ka Bakkeri kodulehelt www.bakker.ee.

Toataimed jäta sügisel rahule

Toataimede puhul tuleb meelde jätta, et neid pole sügisel vaja ümber istutada. Taimedel algab siis puhkeperiood ja sellest tulenevalt ei pruugi need hästi juurduda. Veelgi enam, ümberistutamine võib tekitada trauma ning taim võibki jääda vinduma.