Väiksematel pidudel tervitab külalisi peoperemees. Kui teie koduses esikus või hallis on piisavalt ruumi, võib külalisi vastu võtta terve pere. Ette rutates olgu öeldud, et söögilauda kutsub külalised enamasti perenaine.

Olenevalt peo iseloomust ja kutsutute vanusest võib külalisi tervitada lõbusa Tere-tulemast-joogiga. See võib loomulikult olla üksiku maasikaga vahuveinpokaal. Sama hästi sobib ka õunamahl suhkurdatud servaga klaasis, millel lõbus kõrreke sees ja apelsiniviil ääres. Tähtis on, et kutsutu tunneks end koduselt ja mõnusalt ja mis kõige tähtsam — leiaks oma kätele koheselt tegevust…

Shampuse- või vahuveini pudeli avamine

  • Hoia pudelit avamise hetkeni külmas. Vajadusel pista pooleks tunniks sügavkülma.

  • Ära loksuta pudelit.

  • Keera traadid rahulikult lahti ja võta hõbepaber ümbert ära.

  • Hoia tugevama käega (paremakäelistel parem jne.) pudelikorgist kõvasti kinni. Hoia teise käega pudeli põhjast kinni ja keera pudel rahulikult korgist lahti. Pudelit tasub hoida sel ajal 45 kraadise nurga all.

  • Kui avad pudeli õigesti, avaneb kork vaikse “ohkega” ja suur ehmatav pauk jääb tulemata.

    Allikas: ajakiri “Kotiliesi”