Joogid külma

1. Külmkotid on peolaua ääres või lausa laua all asendamatud.

2. Külmapadjad tuleb enne ikka sügavkülma panna.

3. Ka jahutamist vajavaid jooke tuleks varem võimalikult kaua külmas hoida.

Kas avaja töötab ikka?

1. Kontrolli enne pidu, et avaja ja korgitser on töökorras.

2. Ka limonaadipudeli võib soovi korral erilise avajaga avada.

Kes valab, kes pakub?

1. Suuremal peol läheb vaja veel kahte abimeest.

2. Kas vahuveini valaja ikka oskab pudelit avada?

3. Varu klaasidele piisavalt suur alus ja kandikuid (millel klaase pakkuda).

4. Ära ava vahuveini või muud “mullikestega” joogi pudelit ja ära vala liiga aegsasti klaasidesse — lahtunud joogil pole enam “õiget” maitset.

Suur boolinõu

1. Plastmassist boolinõu on mugav kasutada näiteks aiapeol.

2. Kui erilist nõu pole, ajab asja ära ka kolmeliitrine klaaspurk või suured kannud, millest booli saab kenasti valada.

Millega booli “kaunistada”

1. Kaunistamiseks sobivad ennekõike need puuviljad ja marjad, mida on booli jookides kasutatud.

2. Samas räägib bool selget keelt oma päritolust ehk siis hapukale boolile pohlad, sidrun, jõhvikad. Ja magusale boolile maasikad, kiivid, apelsinid.

3. Võid kasutada ka erineva kujuga jäätükke, millesse on enne jäätumist lisatud näiteks melissileht.

Kas nüüd on kõik kindlasti külaliste tulekuks valmis?

  • Aga riidepuud ja nagid (mantlid, joped jms)?

  • Kas külalised on kingadega toas või pakud neile külalistesussid?

  • Kui keegi seltskonnast suitsetab, siis kus? Varu tuhatoos.

  • Pärast oleks tore ka pilte vaadata. Kas film ja aparaat on valmis?

  • Külalisteraamatu esimene sissekanne võiks olla just täna… (NB! pliiats)

    järgneb