Kutsikale sobiva toidu andmine ja õigete päevaste toidukoguste pakkumine aitavad ennetada ülekaalulisuse riski. Vastupidiselt laialtlevinud uskumusele ei vaja koer bioloogilistel põhjustel „mitmekesist“ toitu ega hinda ka erinevaid toite maitse järgi — koer valib oma meelistoidud eelkõige oma kõrgeltarenenud haistmismeele abil. Ideaalis peaksid toiduratsioonid põhinema erinevat tüüpi koerte kasvuetapil, nende spetsiifilistel vajadustel ja koerte kehakaalul (et ülekaalulisust ennetada).

Royal Canin Health Nutrition tootesari pakub kutsikatele kvaliteetseid kasvutoite, mis on täpselt välja töötatud kutsika tüübi, suuruse, tõu ja vanuse ning ka tema personaalsete või tõuga seotud eripäradega arvestades. Kasvuperioodi lõpus saab Health Nutrition tootesarja raames üle minna täiskasvanud koerte niinimetatud „hooldavale toiduprogrammile“, mis vastab ideaalselt täiskasvanud koera vajadustele.

Väga väikest kasvu koerte kasv on kiire ja ülimalt intensiivne. Juba 7-8 nädalaga suureneb kutsikate sünnikaal kümnekordselt! Seetõttu on selle perioodi mõju kutsika tervisele väga suur. Parima elu alguse tagamiseks on tasakaalustatud toitumine väike väikest kasvu koera jaoks väga oluline.

Iga väikese koera kutsikas on erinev ja Royal Canin austab nende erinevusi. Pärast võõrutamist peab toidukordade arv vastavalt kutsika vanusele muutuma. Võõrutamisele järgnevate nädalate jooksul peab väikese koera kutsikas saama neli toidukorda päevas, seejärel tuleb üle minna kolmele ja lõpuks kasvuperioodi keskel kahele toidukorrale päevas.

Royal Canin XSMALL JUNIOR ja MINI JUNIOR tagavad turvalise seedimise, on suurema kalorsusega, aitavad tugevdada habraste kutsikate loomulikku kaitsevõimet ning hoiavad nende pisikesed hambad tervena.

Keskmise suurusega koerte kutsikad on väga energilised. Nad veedavad tihtilugu õues palju aega, ilmast olenemata. Aktiivsete kutsikate vajadustele vastava retseptiga toit, peremehe piisav tähelepanu ja hea magamiskoht on koera jaoks väga olulised.

Royal Canin MEDIUM JUNIOR on piisava kalorsusega ning hell keskmise suurusega kutsikate tundliku seedimise vastu. Toidus on hoolikalt valitud mineraalainete tasakaal, et toetada nende luustiku arengut.

Suurt kasvu koerte kutsikad on loomu poolest aktiivsed ja sportlikud, seega vajavad nad energiaallikat, mis sobib nende elustiiliga ka siis, kui neil tuleb hakkama saada äärmuslike oludega. Ka on suure koera kutsika kaltsiumivajadus suurem kui näiteks väikest kasvu kutsika puhul. Kui suurt kasvu kutsikale pakkuda väikesele koerale mõeldud toitu, võib teda ohustada kaltsiumipuudus.

Ülisuurt kasvu koera kutsikas vajab kasvamiseks 18–24 kuud ja tema sünnikaal suureneb selle aja jooksul 80–100 korda. Et vastata nii pika kasvuperioodi vältel väga suurte kutsikate vajadustele, on Royal Canin’il ülisuurt tõugu kutsikatele kaks erineva retseptiga toitu. Väga suurt kasvu kutsikad on rõõmsameelsed ja isukad. Seetõttu on neile kõige paremini sobiv toidupala piisavalt suur, sest see julgustab neid toitu läbi närima ja vähendab toidu ahmimisriski.

Royal Canin MAXI JUNIOR, GIANT PUPPY ja GIANT JUNIOR tagavad turvalise seedimise ning keskenduvad suurte koerte kutsikate luude ja liigestele tugevdamisele. GIANT PUPPY aitab kaasa ülisuurte koerte kiirele kasvule esimesel kaheksal elukuul ja GIANT JUNIOR toetab suurte kutsikate lihaste arengut alates üheksandast elukuust.

Royal Canini tooted kutsikatele


ROYAL CANINI tooted saadaval Ossu lemmikloomapoodides üle Eesti:
Тallinn: Ossu Norde Centrumis, Järve Keskuses, Sikupilli Keskuses, Laagri Rimis
Тartu: Ossu Eedeni Keskuses
Pärnu: Ossu Suurejõe Selveris
Saaremaa: Ossu Saare Selveris
E-poes: www.lemmikloomapood.ee Uus!
E-mail: info@lemmikloomapood.ee

Jaga
Kommentaarid