Kvaliteetse seenepiima saamiseks tuleb järgida väga täpset valmistamisõpetust ja hügieeninõuetest kinnipidamist: õiget temperatuuri, väga puhtalt lüpstud ja säilitatud värsket piima. Piim on kõikidest looduslikest toitudest kõige termolabiilsem (soojustundlikum) - eriti suvel. Juba külmkapis säilitamine (24 t jooksul) muudab piima orgaanilist struktuuri. (Põhjus, miks loodustoodete kauplustes seenepiima ei müüda.)

Seen on ümmargune, matt-valget värvi, diameetriga 50-60mm. 30.-35.elupäeval ta paljuneb eraldumise teel 4-5 osaks diameetriga 4-5mm ning iga osa hakkab kasvama. Seenele valatakse peale 250-500g piima ja jäetakse 24 tunniks toatemperatuuril seisma. Seen vajab õhku, pealt võib katta ainult ühekordse puhta marliga. 18-20 tunni möödudes muutub piim hapuks ja sel on ravitoime.

Seen tuleb välja võtta, pesta piima jääkidest puhtaks külma voolava vee all, panna puhtasse nõusse ja valada peale värske piim. Nii tuleb teha iga päev ühel ja samal ajal. Hapnenud piim valatakse läbi sõela (mitte metallist) klaasi või portselannõusse.

Kui seent iga päev ei pesta ega valata peale värsket piima, muutub ta pruuniks, ei paljune ja hukkub.

Seene raviomadused
peatub vähirakkude kasv
peatub liigeste kaltsineerumine
alaneb arteriaalne vererõhk
paraneb liigestepõletik
paraneb südamehaigus
paranevad maks, sapipõis, kaovad sapikivid
paranevad maohaavad ja kaksteistsõrmiksool
eralduvad mõned põletikuvastased antibiootikumid sisemiste haiguste puhul
kaob väsimus
reguleeruvad allergilised haigused
alaneb veresuhkur ja kusesuhkur diabeetikutel
paraneb igemepõletik.

Lähemalt loe Terviselehe artiklit India piimaseene kohta siit.