Sa mõtled, kas kodu on ikka piisavalt koerakindel

Mõtlesid läbi, kas prügikast on ikka piisavalt ligipääsmatu, potililled piisavalt kõrgel ja kindlalt paigutatud ning kas sul on kodus piisavalt vaiba- ja kangapuhastusvahendeid? Vaatamata kõigele sellele võib olla kutsika üksinda koju jätmine alguses väga hirmutav.

Kas ta pääseb ligi riiulil olevatele raamatutele ja asub neist lehti välja tõmbama? Äkki ta hoopis leiab üles pooleliolevad villased sokid ja lõngakerad? Või on oht jääda diivani ja seina vahele kinni? Järsku võib iga asi sinu kodus tunduda nagu ohtlik surmalõks ja avastad end kogu kodu sisustust ümber tõstmast.

Võid olla ärevil (ja ka sinu unaeg võib pisut kannatada)

Esimesed ööd koos kutsikaga võivad olla pisut ärevamad ja võib juhtuda, et iga tema liigutus äratab su kohe üles (mida ta nüüd teha võib?). Isegi, kui sul kutsikaga veab ja ta öösel ei nuta ega haugu, võib ta öösiti ringi jalutada, aevastada, vett jooma minna või enda asendit sättida ja ka sind seetõttu üles äratada. Need on kõik uued helid, millega pead ära harjuma ja ära muretse, varsti see kindlasti ka juhtub.

Sa võid kuulda igat häält, aevastus, nuusutust ja kraapimist ka päevasel ajal

Ootamatult võid avastada, et kontrollid ta tegemisi iga kord, kui ta nurga taha kaob, liiga tugevalt hingab, liiga kiiresti joob, sinu arust ebamugavas asendis magab jne. Kui oled temaga juba harjunud ja tema sinuga, hakkad mõistma ta rutiini ega ehmata enam iga tema liigutuse peale.

Hakkad liiga palju oma koerast rääkima

Räägid igale inimesele, kellega kokku puutud, et võtsid just kutsika ja lõpuks avastad, et oled talle rääkinud ära ka lood oma koera nahaprobleemidest. Su kolleegid uurivad, kuidas kutsikal läheb ja sina räägid neile ära ka selle informatsiooni, mida sa oma koerale süüa annad ja kuidas teda kasvatad. Ära muretse, kui koeraomaniku elu sulle juba normaalne tundub, räägid ka oma koerast järjest vähem.

Lugeja, jaga meiega, millised asjad sind pärast kutsika koju toomist üllatasid?

Allikas: Apartment Therapy