1. Hoia pisemad ja kergemad asjad, mida sa väga tihti ei kasuta — näiteks nagu piparkoogivormid — kapi otsas karpide või korvide sees.

2. Kogu kõik maitseainete purgid ja kotikesed kokku ning pane need kuskile ühte karpi. Nad võiksid oma tee leida sinna pärast igat kasutuskorda! Nii ei vedele nad igal pool laiali ja tead alati, kust vajalikku otsida.

3. Kinnita köögikappide alla seinale üks riiul. Nii saad seal hoiustada näiteks veiniklaase, taldrikuid või vürtse.

4. Seinal võiks olla koht magnetriba jaoks. Sinna saab kinnitada nii nugasid kui ka magnetiga kõiksugu vajalikke märkmeid või retsepte.

5. Hoia oma nõusid korralikult — pärast seda kui nad on pestud ja kuivanud, korja nad kuivatusrestilt ja pane riiulisse omale kohale.

6. Majapidamispaberil olgu oma koht! Kas siis seinal horisontaalselt või tööpinnal vertikaalselt. Soeta sellele ilus ja köögiga harmoneeruv hoidja.

7. Et su noad ei oleks kogu aeg kadunud ja püsiksid teravad, siis hoiusta neid õigesti. Vastavalt maitsele ja vajadusele, osta nugadehoidja. Nii väldid ka sassis sahtleid ja stressi, mis otsimisele kulub.

8. Köögirätikud olgu omaette korvis või karbis, mitte igal pool laiali.

9. Pea meeles, et köögis on nutikam hoiustamiseks kandilisi karpe kasutada. Ümmargused ei sobitu hästi kapinurkadega. Seega jääb neisse lihtsalt asjatult tühja ja täitmata ruumi. Vali kandiline!

10. Pane karpi kõik asjad, mille vajalikkuses sa kindel ei ole. Vii see karp keldrisse või jaga asjad sõprade vahel ära.

11. Kapiuste sisemisel poolel võiksid olla väikesed “taskud”, kuhu asju paigutada.

12. Pea meeles, et kõik, mida saad oma tööpinnalt vajadusel liigutada, tekitab sulle ruumi juurde. Seega vali sisustades esemed, mida kuskile otseselt kinnitama ei pea.

Allikas: Elle Decor