1. Tomat

Tomatitaimed kasvavad kõige kiiremini soojas ja niiskes kohas. Poest võib saada palju erinevaid sorte tomatitaimi ja esimesed küpsed viljad saad taimelt noppida 65-70 päeva pärast.

2. Mündid

Kodus on lihtne kasvatada nii piparmünti, rohemünti kui teisi münte. Kasutada saab münte tee tegemiseks, suppides, salatites, ka magustoitudes. Münti on parim kasvatada niiskes ja varjulises kohas. Münt kasvab kiiresti, nii et lehtede noppimine on nädalate küsimus. Kui istutad münditaimed õue, vali koht hästi, sest münt võb niimoodi vohama hakata, et vallutab ka teiste taimede kasvualad.

3. Porgand

Porgandid on vähenõudlikud ja kasvavad igal pool. Ka porgandite kasutusala on äärmiselt lai: neid saab kasutada toorelt, keeta ja küpsetada ning teha neist mitmesuguseid hoidiseid.

4. Basiilik

Basiilik on hea taim, mida köögis kasvatada, sest täidab terve köögi mõnusa aroomiga. Kõik, mida ta vajab, on palju valgust ja piisavalt vett.

5. Käharkapsas

Käharkapsale sobib ka jahedam õhk. Aga samuti armastab ta päikest. Seemnest võib käharkapsast kasvama panna varakevadest suveni välja. Paras aeg lehtede korjamiseks on siis, kui lehed on umbes su käelaba suurused. Käharkapsas pole veel Eestis nii populaarne, aga ameeriklased armastavad selle lehti oliiviõliga kokkumääritult ahju pista ja mõnusaks snäkiks röstida — tee järele.

6. Murulauk

Murulauk kasvab eriti kiiresti: kui istutad taime, ei lähe kuudki, et seda toiduks kasutada, seemnest pandud murulauk on söömiseks valmis umbes kahe kuuga.

7. Ingver

Võta lihtsalt tükike ingverijuurt ja jäta see ööseks sooja vee sisse. Järgmisel päeval pista mulda. Ingveri puhul pead saaki natuke kauem ootama kui siin toodud teiste taimede puhul: taim saab täiskasvanuks 10-12 kuu möödudes.

Allikas: She Knows