Jah, sa pead alati suuremad toidupalakesed enne nõu masinasse panemist prügikasti kraapima, sest nendega su nõudepesumasin toime ei tule, aga kraanikausist peaksid küll eemale hoidma, sest:

1. Selleks, et masin saaks oma tööd korralikult teha, on vaja, et nõud oleks mustad
Nõudepesuvahend vajab töötamiseks toiduosakesi, mille külge kinnituda ja seeläbi nõud puhtaks teha. Kui toiduosakesi ei ole, ei saa pesuvahendiensüümid millestki kinni haarata ning pesuvahend osutub täiesti kasutuks.

2. Nõud ei saa sellest puhtamaks
Tänapäevased nõudepesumasinad on kordades võimekamad kui need, mida su ema kasutas. Neil on erinevad programmid erivate määrdumisastmete jaoks ning nad suudavad ise välja peilida, kui räpased su nõud on. Nii et loputamisest pole mingit kasu — masin teeb nad puhtaks nagunii!

3. Loputamine koos masinpesuga on jõhker veekulu
Nõusid käsitsi pestes kulutad sa aastas kordades rohkem vett kui nõudepesumasin seda suudaks. Nõudepesumasinad kulutavad 10-20 liitrit vett pesukorrale, käsitsi pestes kulub sul 30 liitrit. Päris suur vahe, eks?

4. Ehk siis tegu on mõttetu ajakuluga, nii et jäta see parem lihtsalt sinnapaika
Jah, su ema õpetas, et tuleb loputada ja vanad harjumused on nii käe sees, aga kui sa nüüd korra mõtled sellele, kui kiire sul kogu aeg on ja kuidas iga kokku hoitud minut on kulla hinnaga, siis — palun väga, nõusid masinaga pestes (ja enne neid mitte loputades) hoiad kokku vähemalt 10 päeva terve aasta jooksul!

Allikas: Good Housekeeping