Teame ju kõik tõsiasja, et puhas kodu tagab meile tervislikud tingimused. Me üritamegi hoida oma majapidamise puhtana, kuid mõne asja puhastamine on siiski vahel keeruline. Näiteks põhjalik diivani pesu tundub ka osavaimale perenaisele päris raske väljakutsena. Aga mida siiski saab ise teha ning mis jätta asjatundjate hooleks?

Pehmes mööblis on peidus palju tolmu

Selleks, et hoida oma kodune keskkond tervisliku ja hügieenilisena, tuleb peale muude asjade pöörata tõepoolest tähelepanu ka pehme kattega mööbli puhtusele. Niisuguste mööbliesemete määrdumine toimub märkamatult, aga järjepidevalt, sest neid kasutatakse iga päev. Pikka aega puhastamata diivan, tugitool ja teised mööblitükid peidavad aga endas suurel hulgal tolmu ning muud mustust, mis soodustavad allergia teket või teisi terviseprobleeme.

Mida ma ise teha saan?

Esimese abinõuna on kõige lihtsam võtta appi tolmuimeja. Tegelikult on isegi soovitatav vähemalt kord nädalas ka pehme mööbel tolmuimejaga puhtaks teha. See ei võimalda küll kogu mustust mööbliriidest kätte saada, aga kindlasti vähendab veidi määrdumise kiirust.Et pehme pind muutuks täielikult puhtaks, tuleb seda aga vahetevahel pesta (1-2 korda aastas). Sedaviisi saab põhjalikult lahti mustusest, mida tavaline tolmuimeja eemaldada ei suuda.

Poest ostetud puhastusvahend ei pruugi aidata

Pehme mööbli põhjalikumaks pesuks võib katsetada jaekaubanduses müügil olevaid puhastusaineid, aga pahatihti ei saavuta nendega soovitud tulemust. Võib juhtuda, et pärast pehme mööbli kuivamist leiate sellelt n-ö puhtuse laigu, mis näitab, et puhastusaine koos mustusega on endiselt kangakiududes. Kangakiududesse jäänud puhastusaine tõttu määrdub aga teie mööbel nüüdsest kiiremini.

Kui soovite siiski ise puhastamist proovida, siis teadke, et pehme mööbli puhul on puhastamisest olulisem hoopiski puhastusaine välja loputamine.Asjatundjad kasutavad selleks tekstiilipesumasinat, mis ühtaegu pihustab loputusvett ja imeb puhastusaine koos vee ja mustusega kangast välja.

Värske plekk — kohe tegutsema!

Igapäevases elus võib ikka minna vahel nii, et diivanile või tugitoolile satub plekk, olgu selleks siis söök, jook või midagi muud. Värske plekiga peab kohe tegelema, sest siis on tõenäolisem, et saate plekist lahti, eriti heleda kanga puhul. Esimene abivahend võiks olla tavaline paberrätik või imav riidetükk, millega tuleks plekk kuivaks vajutada. Kindlasti ei tohiks määrdunud kohta tugevalt hõõruda ega laiali nühkida. Pärast kuivaks vajutamist peaks plekki puhastama pehme lapiga, mida on niisutatud neutraalse või nõrgalt aluselise puhastusaine lahusega.

Pidage ka silmas, et liiguksite puhastamisel servadest keskkoha suunas või kasutage n-ö kruvi keeramise võtet. Kui plekk ikkagi ei kao, siis sõbralik soovitus on mitte hakata seda ise eemaldama kõiksuguste puhastusainetega, mida majapidamisest või kontorist leiate. Parem helistage ja pidage nõu asjatundjatega ning kutsuge nad vajadusel endale appi.

Asjatundjad abistavad

Niisiis on pehme mööbli põhjalik puhastamine päris keerukas töö ja soovitame vähemalt kord aastas jätta see ülesanne spetsialistide hoolde. Poest ostetud abivahendite peale ei saa päris kindlasti lootma jääda. Meil on tekstiilmööbli puhastamisega pikaajalised kogemused. Teeme pehme mööbli keemilist puhastust, mis eemaldab mustuse nii mööbli seest kui väljast. Suudame jagu saada peaaegu kõigist plekkidest ning tegutseme nõnda, et teie diivanid, tugitoolid ja muu pehme mööbel saavad tõeliselt puhtaks ja teenivad teid veel kaua.

Allikas: Puhastusteenus.eu