Õnnelik mitte üksnes seetõttu, et on tugev, uljas, roheline, mis sest et väike (10-15 cm), ometi kui tõeline puu, mis pürgib kõrgustesse, vaid ka sellepärast, et on võimeline õiges kohas ning õigel hoolitsusel aitama kaasa oma pererahva heaolule ja õitsengule. Ja seda kõike sellepärast, et vastavalt Feng Shui reeglitele suurendab õnnebambus hea energia — chi — juurdevoolu.

Peamine on, koostades kombinatsioone aktuaalseteks, elus vajaminevateks asjaoludeks, pöörata taimekesed õigesse suunda. Näiteks neljast varrest koosnev grupp, mis on seatud maja lõuna-või idapunkti, tõmbab ligi rikkust. Kolmest varrest — õnne, seitsmest — vägilase tervise.

Kahtekümmet õnnelikku, mis on kokku korjatud soliidsesse “armastuse torni”, tuleks kinkida pulmadeks: esiteks rõõmustab noorpaar harulduse üle, teiseks — puhtalt egoistlikust vaatevinklist. Hiinlaste arvamuse järgi, tuues sõpradele bambusest kompositsiooni sooviga kindlustada nende perekondlikku heaolu, suurendad ühtlasi ka enda oma.

Ja lõpuks — kimp 21 varrest kutsub esile ohjeldamatu chi pöörise, suunates kõik elurõõmud kokku ühte allikasse, milles seisab õnneseen. Ainult et vesi peab tingimata olema filtreeritud, veel parem — destilleeritud. Iga kahe nädala tagant tuleb seda tingimata vahetada, lisades vedelat väetist “Pokon”. Vastasel juhul põhjustab kraanist koos veega välja voolav keemia kõigepealt lehtede kollatamise, seejärel aga kogu chi kadumise.

Hoolealuse võib ka mulda istutada. Asetage poti põhja ränidrenaaž ning puistage peale 2-4-cm paksune kiht mulda ning seni, kuni taim juurdub, kastke. Seejuures ärge unustage asetamast potti sinna, kus on palju valgust, et lehed rohetaksid ning tsirkuleeriks chi