Munarebu kaotab kohviplekid
Sega munakollane liege veega ja hõõru plekile. Lase paar minutit mõjuda ja loputa puhta veega. Plekk on kadunud!

Äädikas ja ajalehed puhastavad klaasid
Täida pihustiga pudel lahja äädikalahusega, pihusta aknale ja pühi ajalehega. Aken saab tolmust ja tänavamustusest puhtaks ning ajalehed ei jäta aknale inetuid triipe ega plekke.

Gaseeritud vesi viib punase veini plekid
Punane vein valgel vaibal on iga perenaise õudusunenägu. Kuid värske plekk on vaibalt võimalik kiiresti tegutsedes kätte saada. Kui vaip on märg, kuivata seda esmalt puhta kuiva riidelapiga. Seejärel piserda plekile natuke mullivett ja lase 15-25 minutit mõjuda. Tupsuta veini-vee segu niiske puhta švammiga ning kuivata puhta ja kuiva rätikuga.

Hambapasta paneb tossud särama
Hambapasta abil saad treeningjalanõude tuhmunud valge värvi taas värskeks. Kanna natuke hambapastat määrdunud kohale ja hõõru kuiva lapiga. Seejärel loputa ettevaatlikult ja kuivata ning su lemmikjalanõud näevad taas välja kui uued.

Talk saab nahkdiivanilt rasva kätte
Ja mitte ainult diivanilt, vaid ka kingadelt, käekottidelt jms aksessuaaridelt. Esiteks kuivata puhastatav piirkond, seejärel kata plekk täielikult talgiga. Hõõru pulber puhta harjaga (näiteks hambaharjaga) ja ringjate liigutustega pleki sisse. Lase pulbril toimida vähemalt 3 tundi ning pühi siis pind kuiva lapiga puhtaks.

Banaanikoor paneb kingad läikima
Kui su lemmikkingad on tuhmunud või määrdunud, võta hommikul söödud banaani koored ja tõmba kingad banaanikoore sisemise poolega üle. Lase kuivada ja eemalda külge jäänud banaanitükid.

Sool eemaldab vereplekid
Verega määrdunud riided pane esmalt külma (väga tähtis!) vette likku ning seejärel puista plekile ohtralt soola. Lõpuks pese seebiga ning loputa.

Sidrunimahl annab portselanile sära
Jahukaste kipub kõvasti taldriku külge kinni kuivama ja selle eemaldamine nõuab põhjalikku leotust ja küürimist. Kuid saab ka lihtsamalt. Piserda sidrunimahla kuivanud plekkidele ning lase paar minutit mõjuda, seejärel pese nagu tavaliselt.

Söögisooda teeb puhtaks vannitoa ja kõrbenud ahju
Rasvaplekid toidunõudelt kaovad, kui töötled neid enne pesemist söögisoodapastaga (lihtsalt lisa soodale natuke vett). Seejärel pane nõud likku ja lisa ka leotusveele natuke soodat. Viie minuti pärast võid nõud lihtsalt puhtaks loputada.

Samade vahenditega saad puhtaks ka räpase praeahju. Sega kokku võrdsetes osades söögisooda ja vesi, kanna pasta ahju määrdunud kohtadele ning lase öö läbi seista. Hommikul pühi segu niiske lapiga ära ning su ahi on puhas!

Veeplekid ja katlakivi rikuvad vannitoa välimuse. Sega neli supilusikatäit soodat vähese veega, niisuta puhas lapp seguga (jäta niiskeks, mitte läbimärjaks) ning pühi määrdunud kohad üle.

Söögisooda ja foolium puhastavad hõbeda

Et sära kaotanud lauahõbe uuesti läikima saada, lisa gallonile veele pool tassi söögisoodat ja lase segu keema. Seejärel kata suur ahjupann fooliumiga, aseta töötlemist vajavad esemed pannile ning kalla kuuma soodaveega üle, jäta ligunema. Kui segu on jahtunud, loputa lauahõbe jaheda veega üle ja kuivata pehme rätikuga.

Coca-Cola kaotab rooste
Roosteeemaldajad on kallid ja väga kanged. Coca-cola saab sama tööga hakkama sama kiiresti, kuid ohutumalt. Immuta švamm Coca-Colaga ja hõõru roostetanud kohta. Mõned perenaised puhastavad karastusjoogiga regulaarselt tualetipotti.

Viin viib riietelt ebameeldiva lõhna
Jah, lugesid õigesti. Viin tapab lõhnu tekitavad bakteid, kuid ei jäta ise kuivades riietele ebameeldivat lõhna. Piserda lehkavad riided viinaga üle ning riputa õue kuivama. Õrnade materjalide puhul testi viinavärskendajat enne väikesel ja vähemärgataval alal, et hiljem ebameeldivaid üllatusi poleks.

Oliiviõli ja sidrunimahl annavad puidule läiget
Sega kaks osa oliiviõli ühe osa sidrunimahlaga, hõõru segu puitpinnale ja lase paar tundi seista. Poleeri pehme ja kuiva lapiga ning pind särab.

Söögisooda lukustab lõhnad
Väike avatud anum söögisoodaga imab endasse kõik ebameeldivad lõhnad külmkapis, vannitoas, prügikastis jne. Soodat võid lõhna eemaldamiseks isegi oma madratsile puistata.

Ajalehed hoiavad plastikkarbid värskena
Plastmasskarbid võivad tugevama toidulõhna külge võtta ja seda tükk aega hoida. See aga võib rikkuda järgmise toidu maitse, mis sa karpi paned. Selleks, et toidulõhna eemaldada, täida karbid enne kappi panemist ajalehtedega (mitte värviliste reklaamlehtedega). Ajaleht imab lõhnad, kuid ära siis unusta enne järgmist kasutuskorda karpe üle loputada.

Allikas: iVillage