1. Sa ei eralda tumedat pesu heledast

Oled näinud tumedatel riietel seda “võib värvi anda” silti, kuid suurema osa ajast oled seda lihtsalt ignoreerinud? Viga! Et sinu lemmikteksad oleksid kenasti tumesinised, värvitakse neid rohke värviga. Ja see võib pesumasinas sinu teistele lemmikutel edasi kanduda. Et valgetest särkidest ei saaks helesinised või roosad, siis jälgi alati siltidel olevat pesemisinfot, õpetab portaal Seventeen.

2. Pesed riideid alati kõrge temperatuuriga

Riideid ei tõmbu kokku ilmtingimata kuivatis. Ka kuum vesi võib neile sarnaselt mõjuda. Järjekordne põhjus lähtuda pesemisel nõuannetest, mis siltidel kirjas.

3. Sa pesed ja kuivatad oma rinnahoidjaid pesukotita

Oled ehk mõnikord pesumasinat tühjendades sealt leidnud viie rinnahoidja asemel hoopis ühe suure rinnahoidjapalli? Et sa teaks, siis see ei mõju su ihupesule hästi. Et materjal säilitaks oma kvaliteedi ja traadid ning konksud ei väänduks, võiksid tegelikult oma aluspesu käsitsi pesta. Või pesumasinas vähemalt pesukotti kasutada.

4. Sa pesed vanaemalt päranduseks saadud kleite samamoodi kui kiirmoeketist pärit T-särke

Et su vanaema kaunis kleit ikka kaunina püsiks, siis kanna tema eest hoolt. Retroriided on moes, kuid sageli ei kanta nende eest piisavalt hoolt. Võimalusel pese neid käsitsi ning lase lihtsalt õhu käes kuivada, mitte ära viska kuivatisse. Sest nii saad ka ise tulevikus kaunid esemed kellelegi edasi pärandada.

5. KÕIK rändab kuivatisse

Enne, kui riided kuivatisse paned, veendu, et need sinna ka sobivad. Kui sa just ei taha enda nukule uut särki või kampsunit. Looduslikud materjalid tõmbuvad kuivatis kokku. Loe silte!

6. Pesed riideid iga kord pärast kandmist

See pole enamasti vajalik ja teeb pigem kahju kui kasu. Loomulikult ei räägi me siinkohal aluspesust, kuid tavalisi rõivaid ei pea küll pärast igat kandmist pessu viskama. Nii tuhmuvad nad kiiremini. Ja muutuvad topiliseks!

7. Jätad oma riided pärast keemilist puhastust kaasapandud kotti

Ei! Ei! Ja veelkord ei! Keemilises puhastuses (nagu nimigi ütleb) kasutatakse tugevaid kemikaale, mis võivad riietele kahjulikult mõjuda. Kui sa ei lase neil pärast puhatust paar päeva õhu käes tuulduda, võid hiljem kurvastusega avastada, et kangas rebeneb ka nõrgemagi liigutuse peale.

8. Sa kasutad plastikust või traadist riidepuid

Kvaliteetne riietus vajab ka kvaliteetset hoiustamist. Korralikud riidepuud on ühe korraliku garderoobi lahutamatuks osaks.