Puhasta tasapinnad asjadest

Kogu kõik suvaliselt vedelevad asjad kokku ja pane need korvikestesse. Toimi nii igas toas ja mõtle läbi, mis asjad tekitavad tunde nagu kodu oleks segamini. Ära mõtle liiga kaua: kui miski ei ole mõeldud tuba kaunistama, viska see korvi. See võtab aega ca viis minutit ja tunne ongi juba parem.

Ka õhtuti kõnni toad läbi ja pane kõik asjad sinna, kust sa nad võtnud oled. Lihtne!

Nüüd tõmba ka tolmu

Kui kapi- ja lauapealsed on igasugust üleliigset kraami täis, on neid keeruline tolmust puhastada, aga nüüd, kui oled kõik asjad ära pannud, on aeg võtta lapp kätte ja puhastada tasapinnad ka tolmust. See võtab iga päev aega vaid mõne minuti, aga tulemuseks on tolmuvaba ja särav kodu.

Tõmba tolmu

Tolmuimejaga kodu koristamine on nagu maagilise plaastri kasutamine haaval. Oled sa kunagi tähele pannud, et isegi, kui sul pole millekski muuks aega, siis isegi pärast kiiret tolmuimemist on kodu kuidagi rohkem korras? Küll aga soovitame sul alati lapiga kõik tasapinnad enne tolmuimemist üle käia.

Tühjenda prügikastid

Prügi ei saa küll mitte kunagi liiga tihti välja viia ja tegemist on ka ühe kõige lollikindlama viisiga, kuidas tekitada tunne, et kodu on korras. See kehtib eriti juhul, kui su prügikastid on avatud ja kogu prügi paistab koheselt silma.

Klopi patju

Klopitud diivanipadjad puhuvad su elutoale uue hingamise sisse. See on kõige kergem ja laisem trikk maailmas.

Tee igal hommikul voodi ära

Terve sinu kodu paistab rohkem korras, kui voodi on tehtud. See pole ainult mingi nõme asi, mille üle su ema alati vingus.

Pane mustad riided mustapesukorvi

Toad näevad palju rohkem korras välja, kui mustad riided ei vedele igal pool. Kui pesed pesu vaid korra nädalas ja sul pole kodus mustapesukorvi, pane räpased riided kuhugi mujale, kus sina ega su külalised neid ei näe.

Puhasta külmkapiuks

Köök näeb puhtam välja, kui su külmkapiuksel pole suvalisi tšekke, kuponge ega magneteid.

Too koju värskeid lilli

Olgu, see pole nüüd küll mingi koristamisnipp, aga kui oled kõik tasapinnad tolmust puhtaks tõmmanud, tolmuimejaga kodu üle käinud, padjad ära kloppinud, prügi välja viinud, räpased riided ära peitnud ja ka voodi ära teinud, hellita end ja oma kodu värskete lilleõitega.

Allikas: MyDomaine