Vaja läheb:
Kahele

1 keskmine kooritud rabarberivars
100 g pehmet kitsejuustu
0,5 tl hakitud värsket rosmariini
1 sl mett
0,5 tl Dijoni sinepit
0,5 dl oliiviõli
2 sl mandlilaaste
u 50 g värskeid salatilehti
väike peotäis granaatõunaseemneid
soola, musta pipart

Lõika rabarberist köögiviljakoorijaga õhukesed pikad ribad ning seejärel lõika need omakorda 5 cm pikkusteks tükkideks või viiluta rabarberivars harilikul kombel, kuid võimalikult õhukeselt.

Sega viilud mee, rosmariini ja näpuotsatäie soolaga ning lase umbes 10 minutit seista. Vala rabarberist eraldunud vedelik keeratava kaanega väiksemasse purki, lisa õli ja sinep, pisust soola-pipart ning loksuta kõvasti, kuni tekib kreemjas kaste.

Tõsta salat taldrikule, lisa rabarber ja murendatud kitsejuust, vala kaste peale. Rösti mandlilaastud kergelt pannil, lisa need ja ka granaatõunaseemned salatile.

Selle ja teised põnevad retseptid leiad värskest Anne&Siilist.