Rõdu põranda katteks võiks kasutada merekivide imitatsiooniga põrandaplaate. Seinad võiksid olla värvitud heledates sinistes ja kollakates toonides. Ei tasu seinu eri toonides värvida.

Väga oluline on, et eelnevalt oleks tehtud värvide plaan — kasvõi paberist ehitatud mulaažini välja. Nii väldite värvivigu. Alles seejärel hakake mõtlema taimede peale.

Liivarand vajab väga minimalistlikku kujundust: mõned tagasihoidlikud, erinevatesse kõrgustesse paigutatud potid kõrrelistega, mõned tagasihoidlikes toonides õitsevad lilled.

Sobivad rebasesabad (kasvukõrgus kuni 40 cm), hiina siidpööris (kasvukõrgus kuni 1 m), valgeõieline ja hea katvusega rand-kivikilbik, meremeeleolu aitab süvendada tumesinine lobeelia jne. Lamamistool, väike kokteililaud ja saabki end mugavalt ja tervislikult päikesepruuniks praadida.

Tean inimesi, kes on suuremale rõdule koguni miniliivakasti ja lastebasseini rajanud. See ei asenda maimukestele küll seda tegelikku ja suurt, kuid päris tervislik on lasta neil liivakoogikesi kassipissivabas keskkonnas vormida. NB: sellisel juhul tuleb rõdu muidugi piiretega ohutuks ehitada.