Suurepärased naabrid

Teadlased on tõestanud biovälja olemasolu taimedel, sealhulgas tavalistel toataimedel.
Toataimedest on saanud harjumuspärased, peaaegu et märkamatud kaaslased meie kodus. Samas tasuks nende peale ehk veidi rohkem mõelda.

Meie valime, meid valitakse…

Juba 1949. aastal avastasid biofüüsikud, et taimi ümbritseb eriline elektromagnetiline väli, mis ümbritsevate kiirguste taustal mõjutab nende lähedal olevate elusorganismide psüühilist ja füüsilist seisundit. Meie esivanemad valisid alati targalt taimi nii koju kui ka aeda. Iidsete tarkuste taaselustamine võib tuua meile suurt kasu. Eriti nüüd, kus tegeldakse palju toalillede ning eksootiliste taimede kasvatamisega kodus, suvilas ja bürooruumides.

Peamine, mida ei tohi unustada — toataimed on osa kodu bioenergeetikast. Taimed mitte üksnes ei taba tundlikult infovoogude muutusi, vaid on ka võimelised nii pehmendama kui ka suurendama nende muutuste soovimatut mõju.

Pole kaugeltki juhus, et ühed taimed rõõmustavad inimest, kaotavad väsimuse ning lisavad jõudu. Teised aga, vastupidi, tekitavad raskustunde ja halva meeleolu… Valides koju toataime, kuulata tähelepanelikult iseennast, oma sisetunnet. Võid intuitiivselt kindlaks teha, kui hästi konkreetne taim sulle sobib.

Olles taime lähedal, kontakteerudes temaga, saab igaüks meist osakeseks looduse harmooniast. Sama toimub ka siis, kui joome taimeteed või sööme taimi: puu- ja köögivilju, pähkleid…
Kui aga meie kodus on elusad taimed, ei pruugi me aega raisata tõmmiste või taimse toidu valmistamisele. Me lihtsalt laeme endasse puhast harmoniseerivat energiat oma tubastelt lemmikutelt.

Kui oled otsustanud endale koju uue „rohelise sõbra“ muretseda, ära unusta pärast esimest kontakti uustulnukaga käsi pesemast. Eriti ettevaatlik tasuks olla, kui oled taime turult ostnud. Kuna on teada, et kõik taimed koguvad päeval energiat, öösel aga vabanevad „negatiivsest“, siis oleks parem nendega suhelda hommikutundidel või päeval.

Enne kui asud lille kastma, libista kätega mööda lehti, otsekui pühkides neilt negatiivset energiat. Seejärel võiks sama eesmärgi nimel potti mõned korrad kellaosuti liikumise suunas pöörata. Aeg-ajalt tuleks lilli ümber paigutada. Seda selleks, et teada saada, kus nad end paremini tunnevad. Samas aitab see ka kindlaks määrata toas olevad nn geopatogeensed tsoonid.

Teatavasti ei suuda paljud toalilled ainult tabada negatiivset energiat, vaid ka pehmendadavad selle toimet. Vahel suudavad nad selle lausa neutraliseerida.

Millised lilled meid eriti armastavad ning meie tervist hoiavad

Pelargoon rahustab ning toob leevendust stressi, neuroosi ja unetuse puhul. Pelargoonilehed aitavad saavutada püstitatud eesmärke, parandavad organismi ainevahetust, vähendavad silmade väsimust, puhastavad õhku, küllastades seda hapnikuga ning hävitades haigusttekitavaid mikroobe. Pelargoonilehe abil on lihtne peavalust lahti saada — piisab, kui seda sõrmede vahel hõõruda ning panna siis 10 minutiks kõrva.

Aaloe. Ravivõimed annab taimele lehtedes sisalduv allantoniin. Aaloe kaitseb meid kutsumata külaliste ja õnnetusjuhtumite eest, lisab energiat. Taim sobib hästi kodusse, kus on raskelt haigeid inimesi.
Aaloe tugevdab suurepäraselt immuunsüsteemi ja korrastab biovälja.

Kaktused. Arvatakse, et nad ilmusid Lõuna Ameerikasse üsna hilja — 5-10 miljonit aastat tagasi — ning levisid sealt põhja suunas. Nende võimest kaitsta inimest arvutite, telerite ja muu tehnika elektromagnetilise kiirguse eest on loodud lausa legende. Kui kaktusi on igal aknalaual, kaitsevad nad kodu varaste eest.

Asalea. XIX sajandi alguses tõid meresõitjad Indiast kaasa imekauni lille, millest said alguse erinevad asalealiigid. Asalea lisab reipust, kaotab väsimuse, annab jõudu ja loomingulist energiat, vabastab hirmust, rahutusest ja ärevustundest. Tänu temale vähenevad ka unetusega seotud probleemid.

Hoidke eemale sellistest taimedest nagu…

… monstera. See taim on tõeline vampiir. Teda ei soovitata magamistuppa. Ja üldse on parem, kui teda kodus ei ole, las elutseb ühiskondlikes ruumides.
… vahelduvalehine lõikehein (Cyperus alternifolius), millel on 5 meetri raadiuses kahjulik bioväli.
… eefeu ehk luuderohi peletab majast eemale mehi: abielupaarid lahutavad või on pidevates konfliktides, täiskasvanud pojad sõidavad minema või lahkuvad kodunt.
… asparaagus, tradeskantsia ning üldiselt kõik vääntaimed teevad rahutuks ning põhjustavad alusetut ärevust ja paanikat.

• Kui haiget kohta suruda energiavampiirist taime ligi, siis toimub midagi imekspandavat — taim neelab endasse negatiivset energiat. Kuid tähelepanu! Raviseansi kestus on maksimaalselt 10 minutit!

Allikas: Horoskop, oktoober, 2009