1. Hoia sipelgate võidukäik oma kodust eemal!

Vala võrdsed annused vett ja veiniäädikat pudelisse, millega saad vedelikku piserdada. Nüüd võta pudel ja käi pritsi segu kõikjale, kuhu sipelgatele tulla meeldib — ukseavad, aknavahed, väikesed nurgad köögis. Samamoodi saad segu kasutada ka aias!

2. Valgeks tagasi

Veiniäädikas aitab igasugustest tüütutest plekkidest valgetel riietel hõlpsamini jagu saada. Lisa seda viimasele pesutsüklile ning riideid välja võttes näed imesid. Rusikareegel: ära kunagi sega kokku veiniäädikat ja valgendajat!

3. Aknapesu

Pesid aknaid ja pesuvahend jättis triibud? Siis teinekord toimi nii: sega kokku üks osa veiniäädikat ja üks osa kuuma vett. Täitsa öko ja peseb aknad ka ilusti puhtaks!

4. Kaota mustus vannitoas

Kui sind kimbutavad mustust kogunud plaatide vahed vannitoas, siis tea, et abi saad veiniäädikast. Aseta puhtas äädikas leotatud svammid või paberitükid mustadesse kohtadesse, lase tunnikese jagu mõjuda ning saad mustuse ilusti ära pühkida.

5. Värskem tassitäis kohvi

Selleks, et tass kohvi igapäev võimalikult värske oleks, tuleks aeg ajalt oma kohvimasinat ka puhastada. Sega kokku võrdsed osad vett ning äädikat ja vala segu veepaaki. Lase segu masinast paar korda läbi. Siis pea väike paus ning korda tegevust. Enne kui uuesti kohvi jooma hakkad, oleks mõistlik ka puhta veega paar korda torusid uuesti loputada.

Allikas: Yahoo Shine