• Enne suuremat poeskäiku tasub kapis teha kerge inventuur – millised toiduained on otsas või otsa saamas ja seejärel otsustada, mida peaks ostunimekirja lisama. Abi on kindlasti ka nädalamenüü koostamisest, mille põhjal saab selgeks teha, mida konkreetselt poest osta vaja on.

  • Nädalamenüü koostamisel tasub arvestada pakendite suurust, milles toiduaineid müüakse. Reeglina müüakse nt kanafileed 400-500 grammistes pakendites. Seega oleks kaval planeerida järjestikustele päevadele road, kus kogu ostetud kanaliha saab ära kasutada. Alternatiiv on muidugi panna ülejääk sügavkülma oma järge ootama.


  • Jälgi oma tarbimisharjumusi  — kui ikka nädalast nädalasse kipub liitrise jogurtipaki lõpp joomata jääma ja halvaks minema, tasub ehk osta edaspidi väiksem kogus. Nii säästad raha kui ka keskkonda.

  • Poodi minnes tasub kaasa võtta ostunimekiri. Siis ostad seda, mida plaanisid ning vähetõenäolisemalt satub ostukorvi tooteid, mis hiljem tarbimist ei leiagi.


  • Kaalu kodu puhastamiseks kallite keemiliste vahendite asemel hoopis sooda ja äädika soetamist - nendega saab puhtaks kõik pinnad, vannitoa sisustus saab katlakivist puhtaks ja läikivaks ning veekeetjast saab eemalda katlakivi.


  • Loodussäästlik on käia poes harvem, kulutades selleks niiviisi vähem kütust (olgu liiklusvahendiks auto või ühistransport)


  • Loodussäästliku ostlemise juures tasub ka mõelda, et millega kaup koju tuuakse. Kilekott on mugav ja odav lahendus küll, kui selle looduses kõdunemiseks kulub kuni tuhat aastat. Kokku müüakse Eestis iga kuu toidupoodides enam kui 5 miljonit kilekotti! Märksa keskkonnasõbralikum on kodust haarata kaasa mõni kangast poekott või osta see kauplusest ning edaspidi kaasas kanda.