Seenepakkudele, mis olete muretsenud, tuleb leida aias või mujal sobiv varjuline koht (nagu metsas), ning asetada pakud 1/2 - 2/3 ulatuses maa sisse (30 cm pikkune pakk 15-20 cm maa sisse ja 40 cm pakk 20-25 cm maa sisse). Suvel tuleb pakke aeg-ajalt kasta, et nad ära ei kuivaks, olenevalt suvest kas harvemini või tihedamini, kuivade ilmadega isegi kaks korda nädalas. Seenepakud ei tohi mingil juhul läbi kuivada, muidu seeneniidistik hukkub. Seenepakud, mis saate, on juba seeneniidistikuga läbi kasvatatud ja Teie ülesandeks on see vaid pakendist välja võtta ja maasse kaevata.

Tellida saab seenepakke, mis kannavad 3-5 aastat. Saaki saab sügisel ja tihti olenevalt seeneniidistiku arenguastmest ka kevadel. Kasvatatavad seened kõlbavad kõikvõimalike seenetoitude tegemiseks (paneeritud seened, seenesupp, seenekotletid, seenepizza, seenepirukas, marineeritud seened, soolatud seened, kuivatatud seened jne.)

Austerservikud

(Pleurotus ostreatus, osterivinokas, ostron mussling jne.) kasvavad meil looduslikult lehtpuukändude peal, aidates lagundada kände. Ta on ebakorrapärase kübara kujuga ja tugeva aroomiga, ka on seenel erakordne võime tekitada täiskõhu tunnet. Austerservikut võib ka värskelt süüa, aga siiski on see tunduvalt maitsvam küpsetatult. Mahe ja maitsev seen sobib igasse rooga supist pajatoiduni ja omletist pirukani.

Seentes ei ole kolesterooli ja neis olevad küllastumata rasvhapped vähendavad südamehaiguste riski. Austerservik on väga hea söögiseen, mis ei vaja kupatamist. Seen sisaldab palju asendamatuid mineraalaineid, vitamiine, aminohappeid ning mikroelemente. Teadlased on kindlaks teinud, et seenes olevad polüsahhariidid on vähivastase toimega. Veel lisaks on austerservikul võime alandada verekolesterooli taset. Sada grammi austerservikuid sisaldavad: kaloreid 34,5, proteiini 3g, rasva 0,2g, rauda 1,5mg jt.