1. Puhasta õhku

Viina põhikomponent on etanool ehk viinapiiritus — mis on põhikoostisosa ka enamikus õhupuhastajates. Alkohol värskendab kangad ja õhu tappes ebameeldivat lõhna tekitavad bakterid. Poest ostetud õhuvärskendajad sisaldavad selliseid kemikaale, mis käituvad su kehasse sattudes nagu östrogeen ja võivad hormonaalse tasakaalu segi paisata. Viin ei jäta kuivades mingeid jälgi ega lõhna, nii et pihusta seda õhku puhtalt või lisa sellele mõni tilk oma lemmikut eeterlikku õli.

2. Pikenda lillekimbu eluiga

Põhiline põhjus, miks lilled vaasis närtsivad, on bakterid vaasis lillevee sees. Bakterid kinnituvad lille varreotsa külge ja takistavad lillel vett manustamast. Lisa üks osa viina viiele osale veele, et bakterid ei saaks lilli kahjustada.

3. Löö aknad läikima

Niisuta riidetükk viinaga ja pühi üle oma aknad ja muud läikivad pinnad. Viin ei jäta jälgi ja lööb aknad ja pinnad särama, sest alkohol lahustab rasvad ja õlid, mis plekke ja tuhmust tekitavad.

4. Tee ise vaniljeekstrakti

Armastad küpsetada? Tee ise vaniljeekstrakt: selleks on vaja lihtsalt vaniljekaunad viina sisse likku panna. Lõika kolm vaniljekauna tükkideks ja vala peale klaas viina. Lase segul õhukindlas nõus vähemalt neli nädalat seista. Mõned kokad ütlevad aga, et selleks, et saada see päris õige vaniljeekstrakt, tuleb segul pool aastat seista lasta. Maitse vahepeal segu, et ise otsustada, millal see sinu jaoks paras on. Kui paned ekstrakti laagerduma ilusasse purki, on see ka väga ilus kingitus küpsetamishuvilisele sõbrannale või sugulasele.

5. Tee ise roosiparfüüm

Pane umbes kümne sentimeetri kõrgune hunnik roosi õielehti potti ja aseta nende peale mingi raske ese, näiteks kivi (poolik telliskivi näiteks). Siis kalla õielehtedele nii palju vett, et need oleks täielikult kaetud. Siis pane kivi peale väike roostevabast terasest kauss. Kata see kõik kaanega, mis peab olema kumer. Siis lase vesi keema — roosiõites sisalduv õli eraldub keevasse vette ja vedelik kondenseerub poti kaane alla, kust see siis potti asetatud kaussi tilgub. Kui roosivesi on kaussi ära tilkunud, siis kalla see väikesesse purki ja lisa üks teelusikatäis viina, et see säiliks. Su enda tehtud roosiparfüüm püsib värske mitu kuud ja on samuti ilus kingitus.

6. Valmista külmakotte

Vala plastikaatkotti viina, kinnita see ja pane sügavkülma. Järgmine kord, kui pea ära lööd või lihased valutavad, saad koti külmast võtta ja ennast ravida. Trikk on selles, et viin ei külmu täielikult, nii et selline jääkott sulandub su kehakumerustega ja leevendab valu seega palju paremini kui see vana külmutatud herneste pakk, mille sa tavaliselt valu korral sügavkülmast haarad.

7. Joo seda!

Kui oled kõik need asjad ära teinud, valmista endale üks kokteil! Inimesed, kes joovad vähe või mõõdukalt (üks kuni neli viinakokteili või muud nädalas), on insuldi eest paremini kaitstud kui täiskarsklased või kõvad joojad.

Allikas: Prevention