1. Kampsunid

Kui sul on kašmiirist või villast kampsun, mis mitte kuidagi ei taha pisikeste karvakeste igale poole jätmist ära lõpetada, siis pane ta enne kandmist terveks ööks sügavkülma seisma.

2. Teksad

Teadagi ei taha üks korralik teksapaar, et neid palju pestaks. Selle asemel, et oma lemmikud püksid jällegi pesumasinasse panna, aseta nad hoopiski terveks ööks sügavkülmikusse. Nii ei kulu värv ja kõik tekkinud bakterid leiavad oma otsa.

3. Kaenlaaluste plekid

Kõik tüütud plekid, mis riiete kaenlaalustesse piirkondadesse tekivad, saab eemaldada sidrunimahla ja vee seguga. Kui see aidata ei taha, siis hõõru plekki söögisooda ja veega, lase sel natuke mõjuda ning loputa enne, kui särgi pesumasinasse viskad.

4. Deodorandijäljed

Kui tõmbasid tumeda särgi üle pea selga ja peegli ette minnes avastad, et oled tänu deodoranditriipudele nagu sebra, siis ära kohe paanikasse satu. Jäljed saad edukalt ära, kui hõõrud neid teksadega — tume värv hakkab ilusti valgele kohale külge.

5. Ebameeldivad haisud

Võta baarikapist pudel viina ja piserda ebameeldivalt lõhnavale riideesemele. Lase kuivada ja saad asja uuesti käiku lasta.

6. Jumestuskreemi jäljed

Kui leiad oma pluusikraelt jumestuskreemi jälje, siis kanna sellele enne pesumasinasse viskamist sorts raseerimisvahtu. Nii tuleb plekk kindlasti pesus välja.

7. Huulepulk

Kallima triiksärgi kraelt saad huulepulgajälgi edukalt juukselakiga eemaldada. Lase sellele lakki, lase mõni minut seista, tupsuta ja viska masinasse.

8. Ajutine pingutus

Kui päikeseprillid kipuvad peast ära kukkuma, siis saad ajutist abi läbipaistvast küünelakist. Kanna seda natukene prillisanga liikuvale osale ja okulaarid ei kuku enam peast.

9. Nööbid

Nööp hakkab eest kukkuma? Sel puhul saad samamoodi abi läbipaistvast küünelakist. Kanna seda hargnevale niidile — nii püsib see vähemalt päeva lõpuni paigal.

10. Tüütu pori

Kui kingadel on tüütud porijäljed, siis hõõru neid õrnalt küüneviiliga.

11. Soolarandid saabastel

Abi saad destilleeritud veiniäädikast — hõõru saapaid õrna hambaharjaga, mis on sinna sisse kastetud. Plekk tuleb ilusti ära.

12. Kriipsud kingadel

Kui ilusatele lakk-kingadele on kriipsud peale tekkinud, siis võta vatitikuga natukene vaseliini ja hõõru need sealt lihtsalt maha.

13. Kui viks on otsas

Kui kingaviks on otsa saanud, siis nahkjalanõudele sobib selle asemel väga hästi ka kehaniisutaja. Kui see sinu naha pehmeks teeb, siis kingadega teeb ta lausa imesid!

14. Tossud hästi lõhnama

Kalla pärast trenni oma tossudesse natukene söögisoodat. Nii püsivad need kuivana ja ei hakka haisema.

15. Lakk-kingad läikima

Lakk-kingad saab ilusti läikima aknapuhastusvedelikuga!

16. Rinnahoidjatraadid

Kui rinnahoidjast hakkab traat välja tulema, siis paranda seda kiiresti kleepuva moleskiiniga. Nii saad õhtul oma lemmiku ikka selga panna.

17. Punavein valge veiniga

Kui punase veini klaas kukkus sülle, siis appi tuleb tema sõber valge vein! Kanna plekile valget veini, lase natukene mõjuda ja seejärel pese masinas riided puhtaks.

18. Õliplekid

Nii nagu nõudelt, peseb ka riietelt tõrksad õliplekid nõudepesuvahend.

19. Niit

Kui niit hakkab kangast välja tulema, siis sikuta selle ümbrust. Nii läheb ta omale kohale tagasi.

20. Sukahädaabi

Põhjus, miks alati läbipaistvat küünelakki kaasas kanda tasub — kui peol hakkab sukk ühel hetkel jooksma, siis saad selle kiiresti küünelakiga peatada.

21. Lukk ei liigu

Kui koti- või jopelukk jääb kinni, siis hõõru seda seebi või vaseliiniga. Aitab!

Allikas: Harper’s Bazaar