1. Riiete kuivatis hoidmine

Kui sa ei võta puhast pesu kuivatist kohe välja, siis tea, et su riided hakkavad seal täie hooga kortsuma. Siin on aga asi, mida sa võib-olla ei teadnud — paljudel kuivatitel on funktsioon, mis neid niimoodi tsentrifuugib, et kortsusid ei teki. Küsi nõu enne, kui masina koju soetad!

2. “Raputa ja silu” unustamine

Kui sa raputad oma linu ning rätikuid enne, kui sa nad riiulile asetad, siis muutuvad nad pehmemaks ja neid on lihtsam ka kokku voltida. Samuti ei võta nad sahtlites niivõrd palju ruumi.

3. Kanga unustamine

Asjad, mis on siledad ja raskelt volditavad, tuleks panna rippuma! See on kuldreegel, ära unusta. See käib nii siidi, polüestri kui ka nailonkangaste kohta. Kampsuneid ning muid kudumeid võid aga muretult voltida — need ei lähe kortsu.

4. Rinnahoidjate pooleks murdmine

Kui sa murrad oma rinnahoidjad pooleks ning paned justkui ühe korvi teise sisse, siis tea, et sa riskid selle kvaliteedi kahjustamisega. Viga võivad saada nii toestus kui ka kuju. Hoia rinnahoidjaid nii nagu sa neid poes riiulil näed.

5. Sokkide palliks rullimine

Kui sa rullid oma sokid üheks väikeseks palliks, siis teed sa kahju nendes sisalduvale kummile. Murra parem need pooleks.

6. Riiete kandmise unustamine

Ära unusta, et sa paned ka kunagi need puhtad asjad endale selga. Miks sa siis murrad neid suvaliselt ja kortsutad kokku? Asju tuleb hoida nii nagu ema õpetas — ilusti! Õpi oma särke ja pükse korralikult kokku voltima.

7. Volditud sviitrite ülemisel riiulil hoidmine

Hakkasid ülemiselt riiulilt kampsunit või sviitrit võtma ja tulemuseks oli kogu sahtlisisu kaasa tõmbamine? Selleks, et selliseid olukordi vältida, hoia oma kampsuneid ja sviitreid alumisel riiuli. Nii saad neid, mida ei vaja, käega kinni hoida, kui õiget kampsunit otsid.

Allikas: ElleDecor