Trükimustrid suunduvad oma trendides ajaloohõngulisteks, esindades rahvaid, uske ja etnilist kuuluvust. Vastukaaluks suurtele ja värvilistele mustrimõjutustele võid miksida geomeetrilisi kujundeid, triipe ja tekstuure.

Tapeeditrendis avalduvad suured lilled, graafika, kalligraafia, värvirohked printmustrid, geomeetria, loodus, etno ja eksootika.

Selleks, et dekoratiivne tapeet interjööris ka kaunilt mõjuks, tuleks alati valida ruumis hästi esile tulev sein. Muud seinad võib värvida või kombineerida sobivas toonis väikesemustrilise tapeediga.

Efektse mustriga tapeete võib kasutada ka vaid ühe-kahe paanina. Hea on näha, kuidas võib mõjuma hakata üks rull paberit. Tapeediga võib ruumis imesid teha.

Tapeedimustrit, tekstuuri ja materjali hubasust ei asenda kunagi pelk seinavärv. Moes on ka tapeedimustrite kombineerimine. Ole võimaluste rakendamisel julge ja loominguline. Seda enam, et seinte tapeetimine on kerge ja suhteliselt soodne.

Samuti võib triibutapeedid paigaldada seina horisontaalselt.

Suured mustrid võivad tunduda liiga domineerivad. Tapeeti valides püüa ette kujutada, kuidas see võiks su koduseintel välja näha. Tapeeti valides on soovitatav vaadata tapeedinäidist mõne meetri kauguselt kaupluses asuvate spetsiaalsete peeglitega. Valiku hõlbustamiseks küsige kauplustest kaasavõtmiseks tapeedi näidistükki.

Ajaloohõngulised ja hägusad mustrid, kalligraafilised ja pitsimustriga tapeedid sobivad ideaalselt magamistoa seinale.

Romantiline magamistuba ja lõbusad lastetoad

Romantilises interjööris või maakodus sobib kasutada väikese lillemustriga tapeete, kombineerides seda näiteks heleda laudisega.

Värvilised ja fantaasiaküllased lastetoatapeedid annavad inspiratsiooni kogu toa kujundamiseks. Kui valid tapeedimustrist üks-kaks tooni ja kasutad neid värve kardinate, ruloode ja muude sisustustekstiilide valikul, muutub toa kujundamine lõbusaks mänguks.

EasyUp ei kuma läbi

EasyUpi tapeedi puhul on tegemist tugevdatud pabertapeediga, millel on traditsioonilise (paber)tapeediga võrreldes mitu eelist. Niinimetatud EasyUpi tapeete tuntakse ka kui fliistapeeti, inglise keeles ka non-woven. Eco-Boråstapeteri EasyUpi tapeedid on hingavad, ei sisalda PVCd ega klooriühendeid. Trükivärvid on vesialusel. Väga hea pesemis- ja pleekimiskindlusega tapeedid on keskkonnasäästlikud ja tervisesõbralikud, sobides ka allergikuile.

Tugevdatud paberist EasyUpi tapeet ei kuma läbi ja selle paigaldus on lihtne — liim kantakse seinale. 

Tapeedid jagunevad koostise ja valmistamise tehnoloogia järgi peamiselt neljaks: värvitav tapeet, tekstiiltapeet, vinüültapeet ja pabertapeet. Viimased kaks on tänu suurimale mustri- ja värvivalikule ning paigaldamise lihtsusele levinumad.

Traditsiooniline pabertapeet on naturaalne ning allergiavaba, kuid et see on vinüültapeedist tavaliselt õhem, on seda keerulisem paigaldada.

Vinüültapeeti on pabertapeedist lihtsam paigaldada, sest see on paksem. Ka seinas jätab vinüültapeet pehmema mulje. Vinüültapeeti on kerge hooldada: need on pestavad ning äärmiselt kulumiskindlad, mistõttu soovitatakse vinüültapeete eelkõige suure koormusega ruumidesse, nagu köögid ja esikud.

Isikupära fototapeediga

Huvitav leid seinale võib olla isikupärane fototapeet, millega saab lihtsalt kujundada ruumi eriliseks ja isikupäraseks. Kasutada võib näiteks digiprindis loodusmotiividega fototapeete, et luua unikaalseid visuaalseid efekte.

Võimalik on tellida ka pilttapeeti isiklikust fotost täpselt oma seina mõõtu. Tähendusega kaunis pilttapeet seinal teeb seinast kunstiteose, mis väljendab nii kodu iseloomu kui ka pere elulaadi.

Seinamaalingud

Sisekujunduses luuakse uusi ja ootamatuid kombinatsioone, kasutades koos lugematul hulgal toone. Kodudesse leiavad tee värvid otse loodusest: naturaalne liivabeež, ka tumedad pastelsed toonid, pruunid-hallikad-lillad varjundid, roostesed, mullased, samblased ja metalsed toonid. Ilmselt võtab seinamaalingu puhul kõige rohkem aega idee leidmine ja arendamine.

Kuna seinamaaling jääb silme alla pikemaks ajaks, on hea läbi mõelda, mis ka järgmisel hooajal silmarõõmu pakuks.

Lähemalt vaata TM Kodu ja Ehituse oktoobri numbrist.

Nüüd TM kodu & ehitus supersoodsalt vaid 1,95 € kuu. Vaata SIIA".