1. Linnuliha omandab maitseid lihtsamini kui mis tahes teine liha, seetõttu eelista mahedamaid ja pehmemaid marinaade.

2. Marinaadi tehes järgi põhimõtet “vähem on rohkem”, nii et ära kuhja sellesse kokku liiga palju eriilmelisi maitseid — linnulihamarinaadi sobivad hästi näiteks tsitruselised, värsked ürdid, mesi ja ingver.

3. Kuna sool kuivatab liha, ära lisa seda marinaadile, vaid maitsesta vajadusel soolaga vahetult enne grillimist.

4. Väga mugav on liha marineerida tavalises kilekotis, nii saab liha marinaadiseguga paremini kokku, aga marinaadi ei tohi olla liiga palju, see peab liha vaid kergelt katma.

5. Ideaalne on hoida liha marinaadis üks ööpäev.

Veel häid nippe ja hulgaliselt isuäratavaid retsepte leiad ajakirja Naisteleht+Naised värskest numbrist!