Loe edasi, kui tahad teada, kuidas oleks kõige mõistlikum ujumisriideid pesta.

Unusta tsentrifuug

Kui oled otsutanud, et sa ei viitsi käsitsi oma rannariideid pesta, tasuks masinaga pestes eelistada jahedat vett ja õrna pesurežiimi. Mõned pesumasinad on aga veelgi ägedamad ja võimaldavad tsentrifuugi osa üldse vahele jätta. Kui paned oma ujumisriided võrkkotti ja ei kasuta ka tsentrifuugi režiimi, peseksid neid justkui käsitsi.

Ära kasuta pesuloputusvahendit

Pesuloputusvahend võib kahjustada su ujumisriiete värvitooni, mistõttu soovitame sul eelistada pigem õrna pesuvahendit. Võid vabalt kasutada ka äädikat, mis lukustab värvi, puhastab ja on samas kanga vastu hell.

Rätikutrikk

Kui viskad ujumisriided pesumasinasse, topi sinna ka rätikuid (niikuinii vajavad need ka pesemist), mis kaitsevad su riideid pesemise ajal.

Riputa need alati kuivama!

Ujumisriided elavad pesumasinas pesemise veel üle, aga unusta kuivati kasutamine! Lisakuumus rikub su rannariided veelgi kiiremini ja nad ei ole pärast enam nii elastsed. Seetõttu tasub sul olla pigem kannatlik ja lasta neil õhu käes kuivada. Kui otsustad need õue riputada, vaata, et neile päike otse peale ei paista, sest see võib värvi tuhmimaks muuta.

Ja ongi kõik! Loodetavasti on sul neist nippidest kasu.

Allikas: Laurenconrad.com